Lorensborg - Malmö

Kategori
Boliger
Bygherre
Boligselskabet MKB
Land
Sverige
By
Malmø
År
1998-2000
Awards
Malmøs Stadsbyggnadspris i 2001.

I 1997 fik KHR af boligselskabet MKB til opgave at renovere et 16. etager højt 50’er-bolighus, der ligger i området Lorensborg i Malmø.

 

Bånd af balkoner

Med respekt for det tidstypiske højhus designet af Antoni Roos i slutningen af 50’erne blev udarbejdet et gennemgående redesign med fokus på optimal udnyttelse af de herlighedsværdier, der er knyttet til stedet. Bygningen er gået fra at have været lukket til at være meget åben.

Byggeriet ligger med en storslået udsigt ud over Øresund og det grønne område omkring Malmø Stadion. For at udnytte dette udkig optimalt blev der tilføjet et præfabrikeret balkonsystem med en bredde på 1,5 meter og transparente værn. Balkonerne løber som vandrette bånd på bygningens front, og er med til at give huset en markant profil set fra gaden.

 

 

Funktionel ansigtsløftning

Indvendigt betyder tilføjelsen af balkoner en revidering af lejlighedsudformningen, der forlænger stuens areal langt ud i horisonten. De nye skydedørspartier i facaden giver beboerne et ekstra rum i sommerhalvåret. Bolighuset har fået en funktionel ansigtsløftning, der giver beboere en forhøjet livskvalitet og styrker en lang række sociale initiativer.