Undgå dobbeltarbejde i din ESG-rapportering

Det er et stort arbejde at indsamle dokumentation til E, S og G-områderne i en ESG-rapport. Selvom mange virksomheder allerede ligger inde med en del brugbart data, er det en udfordring at matche de forhåndenværende data med dit målepunkter, der føder ind i en ESG-afrapportering.

Den opgave har Rådet for Bæredygtigt Byggeri hjulpet på vej ved at lave en ESG-guide og et tilhørende Excel-ark, der gør det let at identificere hvilke af de datapunkter, som mange allerede har fra DGNB- eller taksonomi-arbejde, der kan trækkes med over i en ESG-rapport.

Ved at benytte data fra DGNB-certificering og Taksonomi-verificering har du samtidig allerede sikret dig, at din dokumentation er baseret på officielle målestandarder og er godkendt af uafhængige eksperter.

ESG-værktøjet giver et overblik over sammenhængen mellem forskellige målepunkter inden for E, S, og G og jeres data fra DGNB-certificering og/eller EU-taksonomiverificeringen.

Ifølge Rådet for Bæredygtigt Byggeri vil ESG-værktøjet blive opdateret med nye datapunkter i takt med at kravene fra EU og DGNB udvikler sig.

Den aktuelle version af ESG-Excel-værktøjet er baseret på følgende tre kilder:

• DGNB ‘Nye bygninger og omfattende renoveringer’ – version 2023
• DGNB ‘Bygninger i drift’ – version 2023
• EU-taksonomi (7.1, 7.2 og 7.7)

og sammenholdes med disse tre ESG-faktorer:

• Generiske ESG-kategorier
• EU-taksonomiens miljømål
• De overordnede kategorier i ESRS (European Sustainability Reporting Standards)

Download det gratis ESG-Excel-værktøj her eller læs mere på rfbb.dk.

Hvis du har brug for rådgivning eller assistance i forbindelse med ESG-arbejdet, er du velkommen til at kontakte KHR architectures direktør for bygherrerådgivningen Peter Nielsen.