Oversigt

KMD's hovedsæde er et arkitektonisk modernistisk hus, der giver KMD et stærkt image i omverdenen. Husets idé er skabt på baggrund af en god forståelse for den enkelte medarbejders færden i et stort hus.

Fakta
By
Ballerup
Land
Danmark
Bygherre
KMD A/S
År
2002
Areal
18 000 ㎡
Finansiering
DKK 285 M
Udmærkelser
1. præmie, nomineret til Mies van der Rohe Prisen 2003, tildelt Red Dot Award 2003

Fra arbejdsbordet til arbejdspladsen

KHR har i samarbejde med en bevidst og inspirerende bygherre skabt bygningens rum og design. Husets plan synes umiddelbart sammensat af ens rum, men opleves som en ekspressiv lille by med en tæt og lys samhørighed. KMD's hovedsæde giver brugeren varierende oplevelser af lys og proportioner, som til stadighed ændres ved bevægelse rundt i domicilet.

“En bærende idé bag KMD's hovedsæde var at få personlige rumoplevelser ind i et meget stort hus, hvor der arbejdes i storrumskontorer.”

Mikkel Beedholm, Kreativ partner
Kontakt

Domicil til KMD: Intimitet på trods af størrelsen

Målet var at få de samlede 18.000 m² til at relatere sig til den enkelte medarbejders hverdag. Dette blev indfriet arkitektonisk ved at bygge fire umiddelbart ens volumener, der knytter sig omkring to forskelligt proportionerede atrier, der er skjult for hinanden. Planen undertrykker således husets størrelse, så man allerede ved ankomsten kun kan se halvdelen af bygningen og ved cirkulation ind i bygningen bevæger sig som ført af landskabet. Bygningernes sammensætning skaber et forløb fra ankomstlunden og videre ind i huset med forskellige sigtelinier til landskabet, store trappeforløb gennem atrier og forskellige niveauer, for til sidst at ende i kantinen og landskabet igen.

Dagslys og landskab

Nordfacaderne er lavet i glas fra gulv til loft og sydfacaderne er ud for kontorstolene er udstyret med "franske" balkoner. Solafskærmningen, der er gennemsigtig og ikke går til loft, giver et behageligt dagslys og altid frit udsyn til landskabet.

Udforsk

MAAN Rental vil udvide deres erhvervsejendom i Nordhavnen med flere kvadratmeter til erhverv samt to boligetager og en...

KHR Architecture har været arkitektrådgiver for transformationen af en bevaringsværdig, nyklassicistisk retsbygning til et moderne kontorfællesskab. Nomad Workspace...

Ved at udvikle projekter, der blander erhverv med kultur eller bolig, har KHR hjulpet Lidl med analyser og...