Oversigt

Den identitetsskabende domicil til metal-, stål-, og pladeproducenten Grønbech & Sønner A/S henter sit bærende udtryk i tyndplader, der leder opmærksomheden hen på firmaets kernekompetencer.

Fakta
By
København
Land
Danmark
Bygherre
Grønbech & Sønner
År
1998

Pladernes beskaffenhed

En 2 mm 'prepainted' alu-plade er udgangspunkt for alle beklædningsplader. På kontorafsnittet er de udført i formatet 165 x 4.800 mm med specielbukket form. I kontrast til denne plade er lagerhallen beklædt med sinusplader for at understrege halens grovere funktion. Alle inddækninger er udført i denne sarte silvermalede plade. Man vil til alle tider kunne se de enkelte pladers buk og dermed aflæse konstruktionen. Huset fremstår som en eksponent for denne alu-plade og udtrykker pladens anvendelsesmuligheder fra facade til skyggemaskine.

 

En stor lys/skygge maskine

Domicilet er beliggende i Københavns sydhavnskvarter og blev indviet i september 1997. Bygningen består af et kontorhus og en lagerhal. Med ønsket om at skabe et erhvervsdomicil, der tydeligt signalerer virksomhedens identitet, benytter byggeriet gennemgående tyndpladen som et vigtigt udtryksmiddel. Pladen danner i forskellige situationer væg, tag, facade og solafskærmning.

Som et stort rumdannende element skyder et lameltag ud over indgangspartiet og forbinder kontorhuset med lagerhallen. I kontorhusets modsatte ende fortsætter dette lameltag, og som en stor solafskærmning afsluttes bygningen med et let vandretliggende gitter. Huset optræder som en stor lys/skygge-maskine via denne leg med tyndpladen.

"Bygningernes facader og detaljer optræder som en homogen helhed. I detaljen er der tilstræbt enkelthed i både fastgørelse og samling."

Mikkel Beedholm, arkitekt og partner, KHR Architecture
Kontakt

 

Udforsk

MAAN Rental vil udvide deres erhvervsejendom i Nordhavnen med flere kvadratmeter til erhverv samt to boligetager og en...

Hvidovrevejs Butikstorv skal fornyes og området udvides med yderligere 8400 kvm til boliger, erhverv og parkering. KHR Architecture...

Pihl & Søns tidligere hovedkvarter er en både smuk og skelsættende bygning, der blev fredet kun 20 år...