Nyt ESG-værktøj skal gøre ESG-data mere ensartede

REAL ESG, også kendt som The Real Estate Reporting Framework, er et initiativ, hvor flere aktører i den danske ejendomsbranche er gået sammen om at udvikle et værktøj til ESG-rapportering. Formålet med REAL ESG er at skabe større sammenlignelighed, gennemsigtighed og konkretisering i ESG-rapporteringen inden for ejendomssektoren.

REAL ESG er et gratis værktøj, der sigter mod at forenkle og effektivisere processen med at udarbejde en grundig ESG-rapport. Værktøjet er udviklet gennem brancheforeningen EjendomDanmark og byggeriets videnscenter Molio, med støtte fra Realdania.

Det skal bemærkes, at The Real Estate Reporting Framework er et frivillig standard og ikke er certificeret eller godkendt som en branchestandard.

Værktøjet henvender sig primært til ejendomsbesiddere, der ikke er underlagt Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) og European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Derfor tager det kun i mindre grad højde for disse standarder. Anbefalinger til kvalitativ information og flere sociale parametre er heller ikke fuldt integreret på nuværende tidspunkt.

Så selvom REAL ESG tilbyder et værdifuldt redskab til ESG-rapportering inden for ejendomssektoren, bør brugerne være opmærksomme på de ovennævnte begrænsninger og vi anbefaler, at man benytter REAL som et redskab i en mere helhedsorienteret og facetteret tilgang til ESG-arbejdet. Tag gerne fat i Peter Nielsen, direktør for bygherrerådgivningen eller Cameline Bolbroe, ansvarlig for innovation og bæredygtighed, hvis du har brug for rådgivning om ESG.

For at gøre redskabet så overskueligt som muligt kommer REAL ESG i tre udgaver – den enkle rette mod mindre ejendomsejere, den fulde rettet mod større ejendomsejere samt en rådgiverversion. Alle tre kan downloades via linket i toppen af siden.

Rådet for Bæredygtigt Byggeri har også for nylig lanceret et ESG-redskab, som dog ikke er samfaldende med REAL ESG. Mens RFBBs tool hjælper med at se, hvilke datapunkter fra DGNB og taksonomi-ydelser, der compliant med ESG, så kan REAL ESG bruges til at vurdere ESG-compliance for en hel ejendomsportefølge og er længere i at udvikle et decideret værktøj, som man kan lave udregninger med. Begge værktøjer er dog i tidlige versioner, så hold øje med udviklingen og sørg for at bruge den nyeste.