Designskolen Kolding

Kategori
Undervisning
Bygherre
Designskolen Kolding
Land
Danmark
By
Kolding
År
1998
Areal
7 000 m2
Anlægssum
35 mio kr.
Awards
1. præmie i indbudt konkurrence

Bygningen udvides og åbnes mod lyset i et og samme arkitektoniske hovedgreb. Første etape udgøres af den ny tilbygning, der fremstår som et element, der gør den eksisterende bygnings arealer anvendelige til kunstnerisk udfoldelse. Lyset og rummeligheden forstærkes horisontalt og vertikalt, og skolens indre henviser til bygningens ydre gennem brugen af glasset som et transparent, semitransparent og spejlende materiale. I hele nordfacadens længde udvides med tre dobbelthøje etager, der fremstår som en fire meter bred bygningsdel i stål og glas, som omslutter og derved inddrager det eksisterende trappe- og elevatortårn i en ny arkitektonisk komposition.

 

Væresteder og have

Det er værkstederne, skolens vigtigste rum, der indtager de dobbelthøje rum, med optimalt atelier/nordlys. Det kvadratiske snit skaber mulighed for at få lys dybt ind i bygningen. En indskudt balkon til studiepladser skaber kontakten mellem studieplads og værksted for de forskellige relevante faggrene i et foranderligt lysrum. Arealet mellem Designskolen Kolding og åen udlægges til have. Bygningens modulsystem føres ud i haven ved at plante opstammede træer i rækker med skiftende rytme. Lunden vil opleves ordnet set fra skolen, men foranderlig når den opleves fra stien til åen. Udvidelsen i etape 2 er placeret i forlængelse af bygningens vestgavl.