Mikkel Beedholm og Detert Renner ved grundstensnedlæggelse ABL - Copyright HOWOGE - Fotograf Harry Schnitger
Mikkel Beedholm og Detert Renner ved grundstensnedlæggelse ABL - Copyright HOWOGE - Fotograf Harry Schnitger

En skole med stor betydning for lokalsamfundet

Direktør Detert Renner fra Renner Architekten, kreativ direktør og partner Mikkel Beedholm fra KHR Architecture og landskabsarkitekt Benjamin Boye var med til at fejre denne milepæl for det fælles projekt.

”Når man står her i Lichtenberg, hvor gentrificeringen endnu ikke har ramt Berlin, så kan man virkelige fornemme, hvor stor en forskel denne nye skole kan få for rigtig mange menneskers hverdag. Ikke kun de børn og unge, som får deres daglige gang på skolen, men også de mange sportsklubber og foreninger, der vil få skolen som base. Vi taler meget om social bæredygtighed for tiden, og der er Am Breiten Luch jo et vældig fint eksempel; men i bund og grund er det jo essensen af arkitektur – at gøre en positiv forskel for mennesker via de rum, vi er med til at skabe.

Skolen er designet, så blandt andet sportshallen med hele seks halafsnit, musikrum og fællesarealer kan gøres tilgængelige for offentligheden efter skoletid og på den måde gøre skolen til et kulturelt åndehul - ud over at være en fantastisk pædagogisk ramme for børnene i området," forklarer Mikkel Beedholm.

HOWOGE-direktør Ulrich Schiller til grundstensnedlæggelse Am Breiten Luch - HOWOGE_Schnitger
HOWOGE Grundsteinlegung Schulbau , Am Breiten Luch 3 Neu-Hohenschönhausen, Berlin, Deutschland

Arkitektonisk løsning der udnytter grunden optimalt

"Ved Am Breiten Luch har vi at gøre med et meget udfordrende sted. Grunden er forholdsvis lille, støjbelastet og har en spildevandstrykledning, som ikke kan overbygges. Ved at placere bygningerne på en smart måde har vi kunnet udnytte stedet på en sådan måde, at skolebygningen kan rumme et stort antal elever og stadig har masser af plads til moderne pædagogik."

- Ulrik Schiller, Direktør for HOWOGE, der er bygherre for Schule Am Breiten Luch i en pressemeddelelse.

Alexander Slotty ved HOWOGE grundstensnedlæggelse for skolen Am Breiten Luch 3 i Berlin - Copyright HOWOGE - Fotograf Harry Schnitger

Moderne skole i høj kvalitet

"Grundstensnedlæggelsen i dag viser endnu en gang, at vi i fællesskab og med succes arbejder på at opføre moderne skoler af høj kvalitet for Berlin og bydelene. Her vil der blive opført en ny attraktiv skolebygning og endnu en milepæl i Berlins skolebyggerioffensiv for Lichtenberg. Med denne foranstaltning sikrer vi udbuddet af skolepladser i Neu-Hohenschönhausen. HOWOGE bygger den nye integrerede videreførende skole i overensstemmelse med fagprincippet med separate lærings- og teamhuse i bygningen og yderligere undervisningslokaler. Der er planlagt grønne udendørsfaciliteter på stedet - med et udendørs cafeteriaområde, en arbejdsgård og en scene. Den nye skole vil være et attraktivt sted for skolefællesskabet og et attraktionscenter for de omkringliggende sportsklubber."

- Statssekretær Alexander Slotty i en pressemeddelelse.

Billeder: Copyright HOWOGE - Fotograf Harry Schnitger

Schule am Breiten Luch
En visualisering af Schule am Breiten Luch som skal stå færdig i sommeren 2025.

Attraktiv skandinavisk skolearkitektur

I vores arbejde på det tyske marked møder vi generelt stor interesse for vores måde at designe skoler på. Dels fordi vi arbejder ud fra i et skandinavisk pædagogisk grundlag, som tyskerne bliver inspireret af, dels fordi vi har et stort fokus på de forskellige brugergrupper og deres behov.

Læs mere om, hvordan vi arbejder med brugerundersøgelser og uddannelsesarkitektur eller tag fat i os for at høre nærmere,