Building Green sætter spot på renovering og transformation, når der den 25.-26. oktober afholdes en konference om bæredygtig transformation i København. Postdoc Cameline Bolbroe deler erfaringer fra KHR's arbejde med at transformere den fredede Gråbrødre Skole til et moderne boligbyggeri. Fokus har blandt andet været at øge bygningens brugsværdi og levetid ved at involvere brugere gennem et specialudviklet modulært byggesystem.
I en ny bog bidrager Cameline Bolbroe fra KHR Architecture sammen med Isabel Fróes fra CBS med et bogkapitel om de sociale videnskabers potentiale i forhold til at udvikle den sociale bæredygtighed i byggeriet.
I takt med at Danmark skruer op for de grønne ambitioner, er klimakravene til byggeri blevet strammet. Fra 1. juli 2025 skal alle nye byggerier leve op til nye CO2e-grænseværdier, der nu sænkes til gennemsnitligt 7,1 Kg CO2e/m²/år. Disse krav vil påvirke alle aspekter af byggeprocessen og gælde for flere bygningstyper end tidligere.
Moduler fremstillet af restmateriale fra sukkerrørsindustrien i Peru skal fremskynde brugen af regenerative byggematerialer og modulære konstruktionsmoduler for at fremme både social og miljømæssig bæredygtighed. Det er nogle af tankerne bag et tværfagligt innovationsprojekt, som fik stor opmærksomhed på arkitekturkongressen UIA i København.
Som eneste arkitektvirksomhed er KHR del af et tværfagligt team, der søger EU-midler til et stort internationalt innovationsprojekt med fokus på det menneskelige perspektiv i klimatilpasning i arkitektur og byudvikling.
LCA-beregninger bliver et krav for alt nybyggeri, der startes op efter 1. januar 2023. Byggerier over 1000 m2 skal desuden leve op til en grænseværdi på 12 kg CO2-ækvivalenter per kvadratmeter per år.
De tekniske krav kan oplagt kombineres med et større fokus på at forbedre bygningers levetid og miljøpåvirkning via god og socialt bæredygtig arkitektur, lyder det fra KHR Architecture.