Oversigt

Under navnet Wattenmeerstation Sylt udbyggede KHR et institut for vadehavsforskning på den nordtyske ø Sild. Den ny bygningskrop indskriver sig med sin klart aflæselige, langstrakte silhuet i vadehavslandskabets karakter med lange, horisontale linier mod en baggrund af vældige klitter.

Fakta
By
Sylt
Land
Sild, Tyskland
Bygherre
Alfred Wegener Institut für Polar und Meeresforschung
Areal
3000 ㎡
Finansiering
50 M

En vellykket sammenbinding af det eksisterende og det nye

Wattenmeerstation Sylt er en udbygning af de nuværende forskningsfaciliteter, der oprindeligt stammer fra 1920’erne. Funktionelt sammenbinder nybygningen Wattenmeerstationens spredte bebyggelser til et hele. Dette er gjort ved at bygge henover det eksisterende bunkeranlæg, der anvendes som en del af forskningsfaciliteterne.

Nye rammer for sociale og udstillingsmæssige aktiviteter med en storslået udsigt

Projektet er en udbygning af de nuværende forskningsfaciliteter der oprindeligt stammer fra 1920’erne. Indvendigt opleves nybygningen som to stokke, der huser laboratorium- og kontorfunktioner. Mellem stokkene opstår et lyst panoptisk rum. Udover visuelt og fysisk at danne vertikale og horisontale forbindelser, danner det panoptiske rum rammer for sociale og udstillingsmæssige aktiviteter med en storslået udsigt udover vadehavslandskabets klitter og vandområder.

Udforsk

KHR har tegnet det nye Visitorcenter, som erstatter den tidligere Langtved Færgekro, der nedbrændte i 2009, og opføres...

Jens Bangs gæstehuset er et sommerhus inspireret af de gamle fiskehytter i området og fremstår som et smukt...

Malmø Central Station er en af ​​tre stationer, der binder Citytunnelen i Malmø sammen. Med Malmø City Tunnel...