Oversigt

Finger B i Københavns Lufthavn er en del af den omfattende fornyelse, der er et led i Københavns Lufthavns og SAS´ nye image.

Fakta
Bygherre
Københavns Lufthavn
År
1988
Areal
10 000 ㎡
Finansiering
DKK 80 M

Bygningens karakter udtrykker den præfabrikerede konstruktionsproces

Den bærende struktur er et søjle-bjælke system af forstærkede betonelementer, hvorpå der hænger en væg- og dækkonstruktion. Den udvendige beklædning består af aluminiumspaneler og den indvendige beklædning er dækket med tynde fibercementpaneler.

Finger B er to etager høj med en bred trafikkorridor, et loungeområde øverst og et serviceområde samt et parkeringsområde for servicebiler nederst.

Fodgængerområdet har lyse marmorgulve, loungernes nicher har gulvtæpper. Loungeområderne i den vestlige side af fingeren har 500 siddepladser.

 

 

“Fingeren er elegant og funktionel, en bygningsudformning med samme tekniske udtryk som de store jetfly den servicerer. En bygning med en klart udtrykt funktion.”

Lars Kragh, Administrerende direktør og Partner, KHR Architecture
Kontakt

Udforsk

Arlanda Lufthavn nord for Stockholm er et enormt anlæg med terminaler, tilkørselsanlæg og P-huse. I det nye årtusinde...

KHR's finske partner APRT ApS vandt og lavede helhedsplan for Ørestad. Den store bebyggelsestæthed og højde, der karakteriserer...

KHR Architecture har hjulpet Udviklingsselskabet By & Havn med en bedre brugeroplevelse i P-kælderen på Kronløbsøen. P-kælderen kan...