Oversigt

Rødovre skøjtehal er bygget sammen med den eksisterende Rødovrehal, og tilsammen udgør de to strukturer et af Danmarks største sportskomplekser.

Fakta
By
Rødovre
Land
Danmark
Bygherre
Rødovre Kommune
År
1995
Areal
6000 ㎡
Udmærkelser
Den Europæiske Limtræspris Glulam 1996

Holiday on ice

Skøjtearenaen blev opført i 1994-95 i tilknytning til den eksisterende idrætshal Rødovrehallen. Med sine ca. 4.000 m² grundflade udgør skøjtearenaen et kompakt bygværk især set på baggrund af sammenbygningen med den i forvejen store hal. I alt rummer skøjtehallens tribuner ca. 2.000 siddepladser og 1.500 ståpladser, og det samlede etageareal udgør ca. 6.500 m². Skøjtebanen har internationale dimensioner til ishockey og kunstskøjteløb (30 x 60 m). Omklædningsrum, styrketræningsrum og teknikrum er nedgravet en etage i niveau med skøjtebanen. Desuden er selve arenaen designet til mere showpræget opvisning, hvilket fx er blevet udnyttet til fulde, når arenaen har været vært for Holiday on Ice-showet.

En stor lampeskærm

Taget på Rødovres store skøjtehal opleves efter solnedgang som en række frie flader, der spreder lyset som en stor lampeskærm. Inde i arenaen er der skabt optimale tilskuerforhold ved hjælp af en amfiteatralsk tribuneopbygning hele vejen rundt om skøjtebanen. Arenaopbygningen formes af langsidernes krumme forløb, afsluttet af de to ligeledes krumme facader. Alle elementer er udført af præfabrikerede betonelementer. Tilskueradgang finder sted via foyerrummet, der som en mellembygning er opført imellem de to haller.

"Tagkonstruktionen fuldender den arkitektoniske bearbejdning af beskuerens blik mod idrætsaktørerne."

Mikkel Beedholm, arkitekt og partner, KHR Architecture
Kontakt

Udforsk

Målet har været at skabe afsæt for faglig og tværfaglig udvikling og samtidig tilbyde et unikt studiemiljø for...

De gamle studier i TV-Byen udvikles til 155 studieboliger og 117 lejligheder på i alt 12.300 m2. Forud...

I forbindelse med Quantum Immobilien AG's køb af Beckmanns Tårn og Vilhelm Hus i Carlsberg Byen har KHR...