Oversigt

Pihl & Søns tidligere hovedkvarter er en både smuk og skelsættende bygning, der blev fredet kun 20 år efter, at den stod færdig.

Domicilet blev i 90’erne udviklet i tæt samarbejde mellem arkitekt og bygherre og markerer begyndelsen på enden for det kedelige domicilbyggeri. Fredningen fra 2015 omfatter landskab, bygninger og inventardeleDen smukke bygning, der oprindelig blev bygget til Pihl & Søn, er i dag lejet af Bygningsstyrelsen.

Fakta
By
Lyngby
Land
Denmark
Bygherre
E. Pihl & Søn A/S
År
1996
Areal
6114 ㎡
Finansiering
60 M
Bæredygtighed
Glass fiber composite
Udmærkelser
Nomineret til Mies van der Rohe prisen, 1994
Dals Æreskalejdoskop, 1994
Præmieret af Lyngby-Taarbæk Kommune, 1995
Murerprisen, 1996

Samtale fremmer bygningen

Pihl & Søns hovedbygning er blevet til i dialog bygherren og arkitekten imellem. Stedets muligheder og formuleringer på virksomhedens egenart blev gjort til forudsætninger for udformningen af rummet og brugen af materialer.

Rum i visuelle sammenstillinger mellem inde og ude har gjort interiøret til et oplevelsesrigt hele. Vekslende lysforhold frembringer stærke emotionelle oplevelser gennem varierende intime fortællinger som pauser i et dynamisk flydende rumforløb.

“Det er samspillet mellem det ydre og det indre, der gør Pihl & Søns domicil så særligt og poetisk.”

Jan Søndergaard, Arkitekt
Kontakt

 

Pihl & Søns domicil:
Historisk tidlig fredning

”Pihl & Søns hovedsæde i Kgs. Lyngby blev ved sin fremkomst i 1994 betragtet som det endelige opgør med postmodernismen og andre udefra kommende strømninger, der havde præget arkitekturen i perioden forud. Huset blev internationalt og ikke mindst i Skandinavien et ikon for opgøret med den billedciterende postmodernisme. De to senere tilbygninger fra hhv. 2000 og 2005 fortsætter det særegne formsprog, der var udviklet til 1. etape. Bygningerne både sammenfatter og udvikler den modernistiske idé og den håndværksmæssig tradition i en rumlig organisering af bygningens funktioner, der i bygningens ydre fremtoning og indre rum opleves som universel og tidløs."

Arkitekt MAA, Kim Dirckinck-Holmfeld (indstiller af fredningen).

En innovativ bygning, der henter sin modernitet i den funktionelle virkelighed.

Bygningen tager sit afsæt i den nordiske tradition og fremstår som et klart brud med det postmodernistiske domicilbyggeri, der var dominerende da Pihl & Søns hovedkvarter blev bygget. Det resulterer i rumlige helheder, hvor nye teknologier bidrager til formens dynamik og skønhed. En arkitektonisk kvalitet, som læses i sammenstillingen af helheder, rum og detalje og detaljernes egen helhed.

Pihl & Søns hovedbygning blev til i forlængelse af de organisatoriske erfaringer med partnering,

som KHR og Jan Søndergaard havde gjort sig i forbindelse med opførelsen af den Danske Pavillon til Verdensudstillingen i Sevilla.
Det tætte samarbejde med bygherre, leverandører og underentreprenører giver stor værdi til arkitekturen og er senere brugt i en række projekter med KHR Architecture som totalrådgiver.

Udforsk

Ístaks domicil er et af mange eksempler på, hvordan vi skaber arkitektur i særklasse i samarbejde med vores...

KHR er bygherrerådgiver for den omfattende forvandlingen af Nordre Fasanvej 108 fra nedslidt kontor til et af Danmarks...

MAAN Rental vil udvide deres erhvervsejendom i Nordhavnen med flere kvadratmeter til erhverv samt to boligetager og en...