Oversigt

I Østerport 2’s innovative kontorkoncept centralt i København har vores arkitekter via et enkelt arkitektonisk greb lagt den ellers kedelige kontorkorridor ud i facaden, som en slags galleri eller balkon, og trukket alle arbejdspladser tilbage fra facaden, hvor der er arbejdsro. En socialt bæredygtig indretning, hvor alle får glæde af udsigt, dagslys og omgivelsernes impuls. Dette betyder samtidig, at det indre arbejdsliv kan ses og opleves udefra og dermed bliver en del af bylivet.

Fakta
By
København
Land
Danmark
Bygherre
Fokus Asset Management
År
2021
Areal
14.000 ㎡
Bæredygtighed
Facade giver godt indeklima, naturligt dagslys og energibesparelser; socialt bæredygtig indretning
Ydelser
Totalrådgiver

Den kedelige korridor er blevet galleri

Ved at placere gangarealet helt ud mod facaden, kommer alle væk fra ”arbejdszonen” og får en mental pause og nye input fra byen udenfor, når de skal til møde, tekøkken eller tale med andre kollegaer. Korridoren er blevet et galleri med kollegaer på den ene side og verden på ydersiden. Et socialt bæredygtigt design, der imødekommer behovet for mental afveksling og små pauser hen over arbejdsdagen for at kunne arbejde effektivt.

Solafskærmning integreret i arkitekturen

Gode lysforhold er altafgørende i et kontorbyggeri. De skrånende vinduespartier, de røde baldakiner og arbejdszoner, der er trukket tilbage fra facaden, betyder at Østerport 2 kan undvære rullegardiner. Det gavner indeklimaet og arbejdsmiljøet, hvor det naturlige lys dominerer, og sparer samtidig energi.

Østerport 2 ligger midt i det pulserende byliv på Oslo Plads

... og side om side med en række karakteristiske bygningsværker. Arkitekturen er skabt til at passe ind og spejle byen frem for at tage fokus og være selvtilstrækkelig.

Det kommer til udtryk i farvevalget, stilreferencerne og i facaden, der spejler omgivelserne. Samtidig betyder placeringen klos op ad Østerport 2, at de byggetekniske udfordringer har været omfattende projektet igennem.

Facaden fungerer som baldakiner for butikkerne og refererer til Skønvirkestilen på kirken og Østerport Station

Facaden er tegnet som glas-baldakiner i en mørkerød tone, der ændrer sig over dagen, fra mørk til spejlende, så facadeflugten aldrig står ens hen over hele fladen. Den gengiver træerne på forpladsen, samt nabobygninger, cyklister og handlende i butikkerne. Farveafstemt til konteksten og let, så den ikke dominerer. Ved forpladsen danner facaden en overgang fra by til butik via den moderne fortolkning af de klassiske baldakiner, der kommer bylivet til gode.

I stedet for altid at skulle søge særlige pauserum, er små frirum nu også indlejret i hele bygningens flow, hver gang man har et ærinde væk fra sit bord.

Det ubrudte panoramiske er kombineret med en 800 meter lang touchdown zone hele vejen langs vinduerne. Et integreret møbel, hvor der er plads til at sidde behageligt og have sin kaffe stående, og som allerede nu bliver brugt flittigt af husets brugere. Hver sektion af loungemøblet passer med gruppe- eller celleinddelingen af arbejdszonen, der derved får sin egen zone til korte pauser og spontane møder.

"Et radikalt og dog enkelt arkitektonisk koncept giver en ny måde at arbejde på, hvad enten det er i grupperum eller enkeltmandskontorer. Samtidig betyder arkitekturen, at bygningens liv falder ind i omgivelserne."

Mikkel Beedholm, Arkitekt og partner
Kontakt

Udforsk

Coco Hotel er et boutiquehotel med beliggende i hjertet af Vesterbro i København. Det tidligere Copenhagen Crown Hotel...

Den identitetsskabende domicil til metal-, stål-, og pladeproducenten Grønbech & Sønner A/S henter sit bærende udtryk i tyndplader,...

KHR vandt 1. præmie for forslaget om at skabe et levende og inddragende nyt rådhus for ansatte og...