Oversigt

Østerport 2’s innovative kontorkoncept har lagt den ellers kedelige kontorkorridor ud i facaden, som en slags galleri eller balkon, og trukket alle arbejdspladser tilbage fra facaden, så alle får gavn af udsigt, dagslys og omgivelsernes impuls. Alle får så at sige 1. parket til udsigten, hvad enten man sidder ned eller går rundt i bygningen. Dette betyder samtidig, at det indre arbejdsliv kan ses og opleves udefra og dermed bliver en del af bylivet.

Fakta
By
København
Land
Danmark
Bygherre
Fokus Asset Management
År
2021
Areal
14.000 ㎡

Den kedelige korridor er blevet galleri

Ved at placere gangarealet helt ud mod facaden, kommer alle væk fra ”arbejdszonen” og får en mental pause og nye input fra byen udenfor, når de skal til møde, tekøkken eller tale med andre kollegaer. Korridoren er blevet et galleri med kollegaer på den ene side og verden på ydersiden. Et design, der imødekommer behovet for mental afveksling og små pauser hen over arbejdsdagen for at kunne arbejde effektivt.

Solafskærmning integreret i arkitekturen

Gode lysforhold er altafgørende i et kontorbyggeri. De skrånende vinduespartier, de røde baldakiner og arbejdszoner, der er trukket tilbage fra facaden, betyder at Østerport 2 kan undvære rullegardiner. Det gavner indeklimaet og arbejdsmiljøet, hvor det naturlige lys dominerer.

Østerport 2 ligger midt i det pulserende byliv på Oslo Plads

... og side om side med en række karakteristiske bygningsværker. Arkitekturen er skabt til at passe ind og spejle byen frem for at tage fokus og være selvtilstrækkelig.

Det kommer til udtryk i farvevalget, stilreferencerne og i facaden, der spejler omgivelserne. Samtidig betyder placeringen klos op ad Østerport 2, at de byggetekniske udfordringer har været omfattende projektet igennem.

Facaden fungerer som baldakiner for butikkerne og refererer til Skønvirkestilen på kirken og Østerport Station

Facaden er tegnet som glas-baldakiner i en mørkerød tone, der ændrer sig over dagen, fra mørk til spejlende, så facadeflugten aldrig står ens hen over hele fladen. Den gengiver træerne på forpladsen, samt nabobygninger, cyklister og handlende i butikkerne. Farveafstemt til konteksten og let, så den ikke dominerer. Ved forpladsen danner facaden en overgang fra by til butik via den moderne fortolkning af de klassiske baldakiner, der kommer bylivet til gode.

I stedet for altid at skulle søge særlige pauserum, er små frirum nu også indlejret i hele bygningens flow, hver gang man har et ærinde væk fra sit bord.

Det ubrudte panoramiske er kombineret med en 800 meter lang touchdown zone hele vejen langs vinduerne. Et integreret møbel, hvor der er plads til at sidde behageligt og have sin kaffe stående, og som allerede nu bliver brugt flittigt at husets brugere, som et naturligt sted at small-talke eller få en hurtig update. Hver sektion af loungemøblet passer med gruppe- eller celleinddelingen af arbejdszonen, der derved får sin egen zone til korte pauser og spontane møder.

"Et radikalt og dog enkelt arkitektonisk koncept giver en ny måde at arbejde på, hvad enten det er i grupperum eller enkeltmandskontorer. Samtidig betyder arkitekturen, at bygningens liv falder ind i omgivelserne."

Mikkel Beedholm, Arkitekt og partner
Kontakt

Udforsk

Ved at udvikle projekter, der blander erhverv med kultur eller bolig, har KHR hjulpet Lidl med analyser og...

Pihl & Søns tidligere hovedkvarter er en både smuk og skelsættende bygning, der blev fredet kun 20 år...

Bang og Olufsens hovedsæde blev indviet fungerede som ét stort showroom for Bang & Olufsens kultur og produktion....