Et nyt boligområde på Østerbro er nået til tops

”Der var stor tilfredshed med både projektets arkitektur og fremdrift, da der i denne uge blev holdt rejsegilde for Grunwalds Have,” fortæller projektleder Kristian Nielsen Kjær fra KHR Architecture.  ”Det er altid spændende at se det, vi tegner, tage form i et reelt byggeri, og jeg må sige, at jeg er begejstret for de rumligheder og det visuelle udtryk, der er skabt."

Designet af Grunwalds Have, skabt af KHR Architecture, er kendetegnet ved et dynamisk murværk og karakteristiske vindueslysninger, der sikrer masser af naturligt lys til de unge beboere. Bygningens æstetik og funktionalitet er nøje afstemt med Østerbros bymiljø, hvilket bidrager til en harmonisk integration i området.

Med 223 ungdomsboliger - både almene og private - samt en øvescene til Østre Gasværk Teater kombinerer projektet bolig og kultur på en unik måde. Det er også derfor, at skuespilleren Morten Grunwald, der gennem en årrække var direktør for Østre Gasværk Teater, lægger navn til boligområdet, som udvikles af NRE og AP Ejendomme.

Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme deltog i fejringen og udtrykte stor tilfredshed med projektets fremskridt: "Grunwalds Have har en ekstremt god placering, hvor beboerne kommer til at bo i et smørhul midt på Østerbro med kort afstand til Østerbrogade på den ene side og den nye bydel Nordhavn på den anden side. Vi tror på, at ’small living-boligerne’ vil være et godt supplement til området, og vi oplever en stor interesse fra potentielle lejere."

En vigtig del af Grunwalds Have er den nye prøvesal til Østre Gasværk Teater, som vil styrke det lokale kulturmiljø. Søren Jenstrup, bestyrelsesformand i Ejendomsfonden Østre Gasværk, glæder sig over dette tiltag: "Det er glædeligt, at Østre Gasværk Teater får en ny og moderne prøvesal, som vi er sikre på, at teatret får stor gavn af."