Oversigt

I det centrale Nuuk ligger Nuuk Center, der rummer et moderne indkøbscenter i to etager og en administrationsbygning for Grønlands Selvstyre i otte etager.

Fakta
By
Nuuk
Land
Grønland
Bygherre
MT Højgaard
År
2012
Areal
25 000 ㎡

Kontortårn for Grønlands Selvstyre

Tårnet der indeholder administrationen for det nye selvstyre fungerer som et pejlemærke i bybilledet. Erhvervsbygningens skråtstillede glasfacader tilfører udformningen en stor grad af bymæssig intimitet og tårnet skråner ned mod resten af centeret for at sikre en harmoni mellem de to bygningsdele.

 

 

En naturlig del af Nuuks bymidte

Det nye Nuuk Centers indre er udformet som en forlængelse af Nuuks nuværende bymidte og bruges både som traditionelt shoppingcenter og til events.
Ud mod gågaden Imaneq fremstår bygningen med store udstillingsvinduer, der understøtter sammenbindingen af bylivet udenfor og indeni centeret.

Alle bygningens overflader er tænkt plane og i farvenuancer inspireret af det varierende himmellys i det omgivne landskab. Centerbygningen skal opleves i sammenhæng med refleksioner fra himmellyset som visuel forlængelse af landskabet.

“Centerets farvesætning er inspireret af Nuuks landskab, der har inspireret til en særlig arkitektonisk bearbejdning af centret facader.”

Janina Zerbe, Arkitekt og Partner, KHR Architecture
Kontakt

Udforsk

Familiebebyggelse indeholdende 50 familieboliger sammensat af klynger bestående af tre boligtyper hhv. 2-værelses, 3-værelses og 4-værelses. Bebyggelsen overholder...

I den Københavnske metro dagslyset fra oven sammenhæng mellem de to verdner under og over jorden. De pyramideformede...

KHR har tegnet erhvervsgymnasiet Herningsholm i Herning. Bygningen går både i dialog med omgivelser og natur, og inde...