Oversigt

Familiebebyggelse indeholdende 50 familieboliger sammensat af klynger bestående af tre boligtyper hhv. 2-værelses, 3-værelses og 4-værelses. Bebyggelsen overholder kravene til lavenergibyggeri klasse 2015.

Fakta
By
Borup
Land
Danmark
Bygherre
Boligselskabet Sjælland
År
2011
Areal
4500 ㎡
Bæredygtighed
Lavenergi klasse 2015

Individuelt fællesskab

Forslaget placerer sig som en klyngebebyggelse hvor de enkelte boliger er forskudt i forhold til hinanden, så hver bolig tegner sig individuelt i et fællesskab. Forskydningen af de enkelte boliger inddrager samtidig det kuperede landskab og får bebyggelsen til at falde både dramatisk og nænsomt ind på grunden. Alle boliger får 1.parket sammen med deres nabo ud mod landskabet og Ådalen.

Inddragelse af landskabet

Det er forslagets idé, at skabe en boligbebyggelse med en tydelig identitet ved sin udformning og inddragelse af landskabet med få tydelige og sanselige arkitektoniske virkemidler.

Det karakteristiske er ikke kun minimeret på grund af en økonomisk ramme og driftshensyn men fordi, at de mest vellykkede boligbebyggelser i vores byggetradition oftest har en enkel opfattelig idé, man kan forstå og holde af og derfor intuitivt som beboer værner om og bygger videre på, både vedligeholdelsesmæssigt og ikke mindst socialt og rekreativt.

Bløde overgange mellem græs og asfalt

Det omgivende landskab trækkes helt ind og frem til bebyggelsens midte, hvor fælleshuset ligger. Trafikken ledes ensrettet rundt om fælleshuset og giver adgang til de enkelte mindre stikveje ned til boligerne, der åbner sig ud mod engene. P-pladserne er lavet i græsarmering der forlænger og visuelt blødgør overgangen mellem græs og asfalt. På den måde er hver stikvej ind til klyngerne som en tur ud i landskabet og samtidig danner klyngerne et indre fælles rekreativt område.

Udforsk

MAAN Rental vil udvide deres erhvervsejendom i Nordhavnen med flere kvadratmeter til erhverv samt to boligetager og en...

Gråbrødre Skole er et arkitektonisk transformationsprojekt, hvor den gamle skole i Roskilde omdannes til 4500 m2 lejeboliger. KHR's...

Gartnerhaven er et nyt grønt boligområde, hvor KHR Architecture skal tegne 18000 kvm beboelse. Elisabeth Jeppesen fra KHR...