Oversigt

Frederiksberg Centret blev opført som den første bygning i en større byudvidelse på det tidligere baneterræn, som i dag er helt udbygget og bundet sammen af nye smukke pladsrum og en grøn forbindelse i form af en bypark, der strækker sig fra Nørrebro til Frederiksberg.

Fakta
By
Frederiksberg
Land
Danmark
Bygherre
Bastionen
År
2015
Areal
45000 ㎡
Finansiering
400 M

Frederiksberg Centret ligger på det tidligere baneterræn som i dag er helt udbygget og bundet sammen af nye smukke pladsrum og en grøn forbindelse i form af en bypark, der strækker sig fra Nørrebro til Frederiksberg.

Frederiksberg metrostation er blevet anlagt med direkte tilknytning til butikscentret, og der er skabt et urbant miljø omkring Frederiksberg Centret, bl.a. via Frederiksberg Gymnasium og CBS og den nye metrostation i Cityringen.

Frederiksberg Centrets indre skal opleves som en del af gadebilledet, hvor det urbane liv både foregår i Frederiksberg Centrets indre og omkring centret.

Peter Nielsen, Bygherrerådgiver
Kontakt

Frontløber inden for design af shoppingcentre

KHR Architecture har i dansk sammenhæng været en frontløber inden for design af shoppingcentre med designet af Rødovre Center, Lyngby Storcenter og Magasin du Nord og Nuuk Center. Aktuelt er KHR involveret i en tranformation af shoppingcenteret Kronen i Vanløse til en dynamisk bymidte.

Kontakt os

Frederiksberg Centret har en central rolle som handelssted for bydelen, som kun er blevet forstærket af metroen. Området omkring Frederiksberg Centret har siden centrets opførelse i 1996 gennemgået en stor bymæssig forandring.

Den samlende idé for facade-udformningen og Frederiksberg Centrets udvendige fremtoning er idéen om en markedsplads

Det nye byliv, der er opstået og opstår omkring de nye uddannelsesinstitutioner, metroen og en ny grøn cykelrute gennem bydelen, gør, at både de udvendige arealer og Frederiksberg Centrets arealer, er aktive, urbane områder.
En overdækning dels af selve Frederiksberg Centret inklusive parkeringsarealerne på taget; men også som overdækning af dele af pladsen mod syd foran Frederiksberg Centret, således at der kan skabes mulighed for overdækkede torve områder til loppemarkeder eller grønttorv.

De lange og lukkede facadearealer langs centrets syd og nord facade fremstå levende og bevægede som en stor telt-konstruktion

Samtidigt dog tilpasset den eksisterende bygningsfigur og dens modulære opbygning. Membranen er semitransparent, så der opstår et visuelt spil mellem den lyse bagvæg. Ved at etablere en lyssætning mellem klimaskal og yderste lag indklædning, fremhæves en urban, pladsmæssig oplevelse af området syd for centret.

Udforsk

Hvidovrevejs Butikstorv skal fornyes og området udvides med yderligere 8400 kvm til boliger, erhverv og parkering. KHR Architecture...

KHR vandt 1. præmie for forslaget om at skabe et levende og inddragende nyt rådhus for ansatte og...

KHR Architecture har været arkitektrådgiver for transformationen af en bevaringsværdig, nyklassicistisk retsbygning til et moderne kontorfællesskab. Nomad Workspace...