Oversigt

Frederiksberg Centret blev opført som den første bygning i en større byudvidelse på det tidligere baneterræn som i dag er helt udbygget og bundet sammen af nye smukke pladsrum og en grøn forbindelse i form af en bypark, der strækker sig fra Nørrebro til Frederiksberg.

Fakta
By
Frederiksberg
Land
Danmark
Bygherre
Bastionen
År
2015
Areal
45000 ㎡
Finansiering
400 M

Frederiksberg Centret blev opført som den første bygning i en større byudvidelse på det tidligere baneterræn som i dag er helt udbygget og bundet sammen af nye smukke pladsrum og en grøn forbindelse i form af en bypark, der strækker sig fra Nørrebro til Frederiksberg.

Frederiksberg metrostation er blevet anlagt med direkte tilknytning til butikscentret, og der er skabt et urbant miljø omkring Frederiksberg Centret, bl.a. via Frederiksberg Gymnasium og Handelshøjskolen og nu den kommende metrostation i forbindelse med City Ringen.

Frederiksberg Centrets indre skal opleves som en del af gadebilledet, hvor det urbane liv både foregår i Frederiksberg Centrets indre og omkring centret.

Peter Nielsen, Bygherrerådgiver
Kontakt

Frederiksberg Centret har en central rolle som handelssted for bydelen, som kun er blevet forstærket af metroen. Området omkring Frederiksberg Centret har siden centrets opførelse i 1996 gennemgået en stor bymæssig forandring.

Den samlende idé for facade-udformningen og Frederiksberg Centrets udvendige fremtoning, er idéen om en markedsplads

Det nye byliv, der er opstået og opstår omkring de nye uddannelsesinstitutioner, metroen og en ny grøn cykelrute gennem bydelen, gør, at både de udvendige arealer og Frederiksberg Centrets arealer, er aktive, urbane områder.
En overdækning dels af selve Frederiksberg Centret inklusive parkeringsarealerne på taget; men også som overdækning af dele af pladsen mod syd foran Frederiksberg Centret, således at der kan skabes mulighed for overdækkede torve områder til loppemarkeder eller grønttorv.

De lange og lukkede facadearealer langs centrets syd og nord facade fremstå levende og bevægede som en stor telt-konstruktion

Samtidigt dog tilpasset den eksisterende bygningsfigur og dens modulære opbygning. Membranen er semitransparent, så der opstår et visuelt spil mellem den lyse bagvæg. Ved at etablere en lyssætning mellem klimaskal og yderste lag indklædning, fremhæves en urban, pladsmæssig oplevelse af området syd for centret.

Udforsk

KMD's ny hovedsæde er et arkitektonisk modernistisk hus, der giver KMD et stærkt image i omverdenen. Husets idé...

KHR er bygherrerådgiver for den omfattende forvandlingen af Nordre Fasanvej 108 fra nedslidt kontor til et af Danmarks...

Den kombinerede produktions- og administrationsbygning for glasfiberproducenten Fiberline rejser sig som et stykke identitetsskabende vartegn ved motorvejen tæt...