Oversigt

KHR vandt 1. præmie for forslaget om at skabe et levende og inddragende nyt rådhus for ansatte og borgere i Hillerød. Med fokus på temaer som oplysning, kultur og indlevelse er målet at skabe en sund arbejdskultur, nærvær og identitet i den daglige brug.

Fakta
By
Hillerød
Land
Danmark
Bygherre
Hillerød Kommune
Areal
13 000 ㎡
Finansiering
DKK 130 M
Bæredygtighed
Naturlig ventilation
Udmærkelser
1. præmie i konkurrence

“Det overordnede arkitektoniske mål er et hus, der skaber grobund for nærvær og identitet i den daglige brug.”

Janina Zerbe, Arkitekt og Partner, KHR Architecture
Kontakt

 

Hillerøds nye rådhus på Trollesminde skal være et levende hus for politik, medarbejdere og ikke mindst borgerne

Rådhuset er tegnet med henblik på at skabe en sund arbejdskultur med et positivt samarbejde mellem de ansatte og samspil med den politiske ledelse med fokus på temaer som oplysning, kultur og indlevelse. Samtidig byder bygningen alle indenfor, idet den åbner sig for den besøgende og skaber ophold og pauser til fordybelse, samtaler og udveksling. Målet er at skabe den bedst mulige ramme for borgerbetjening.

Stedets egenart

Det er forslagets idé at skabe en bygning, der arkitektonisk tager afsæt i stedets egenart. Hovedbygningen ligger med udsigt over kulturlandskabet og bliver et fikspunkt på lige fod med landsbykirker og de store gårde, der kendetegner området. Visuelt er rådssalen skabt som et vartegn for rådhuset, og synlig ind over ankomstpladsen som et markant symbol på den demokratiske proces for alle i den nye kommune.

Udforsk

Den identitetsskabende domicil til metal-, stål-, og pladeproducenten Grønbech & Sønner A/S henter sit bærende udtryk i tyndplader,...

Efter i små tyve år at have dannet rammen for store bærende opsætninger inden for teater, dans og...

Med udsigt over den Persiske Golf lægger nationalmuseet i Bahrain rum til 6.000 år af regionens historie. Museet...