Oversigt

Den kombinerede produktions- og administrationsbygning for glasfiberproducenten Fiberline rejser sig som et stykke identitetsskabende vartegn ved motorvejen tæt på Middelfart. Som en 300 meter lang bakke vokser bygningen ud af landskabet og skyder ryg mod himlen. Samtidig er Fiberline skabt med et klart fokus på at skabe det optimale produktionsflow og gode lysforhold i hele bygningen. Det har resulteret i et prisvindende byggeri, der kombinerer æstetik og funktion forbilledligt.

Fakta
By
Middelfart
Land
Danmark
Bygherre
Fiberline Composite
Areal
25.000 ㎡
Finansiering
140 M
Bæredygtighed
Glass fiber composite og vindmøllenergi
Udmærkelser
Nomineret til Mies van der Rohe award, 2006
Plastprisen, 2004
The European Steel Design Award, 2007

Arkitekturen understøtter et optimalt produktionsflow

Bygningen er formgivet så den understøtter  et optimalt produktionsflowet. Rummets højde er defineret af et højlager til skiftende brug. Lageret er indtænkt i rummets arkitektur som en dynamisk og central installation i bygningens indre. Produktionsrelaterede funktioner er placeret i stueplan og alle administrative, forsknings- og markedsrelaterede funktioner er placeret i et galleri, som udgør bygningens østvendte facade.

“Fiberline er et resultat af mødet mellem en engageret bygherre, os som arkitekter og landskabet.”

Jan Søndergaard, Arkitekt
Kontakt

Lys er livgivende og i Fiberline er lyset nærmest blevet arkitekturen. Stålkonstruktionerne er minimeret og vinduerne er monteret i Fiberlines glasfiber, som sikrer maksimalt lysindfald.

Lysspalter iscenesætter glastrådene

Rummets arbejdslys gennem de tre store lysspalter skaber et varieret arbejdsrum, der samtidig iscenesætter de mange lysreflekterende hvide glastråde, der udgør størstedelen af selve produktionen.

Udforsk

KHR er bygherrerådgiver for den omfattende forvandlingen af Nordre Fasanvej 108 fra nedslidt kontor til et af Danmarks...

Frederiksberg Centret blev opført som den første bygning i en større byudvidelse på det tidligere baneterræn, som i...

KHR vandt 1. præmie for forslaget om at skabe et levende og inddragende nyt rådhus for ansatte og...