Oversigt

Dolomithusene blander det bedste fra rækkehuse, lejligheder og villahuse for at opnå en højere bebyggelsesprocent med en samtidig høj kvalitet af lys, luft og rumlighed. Byggeriet er DGNB-præcertificeret og indeholder i alt 35 lejligheder og 16 rækkehuse.

Fakta
By
Ørestad Syd
Bygherre
Core Property
År
2018
Areal
2 700 ㎡
Partnere
Entreprenør: Q-Construction

Boligen er kompakt og dragende ved det høje slanke ankomstparti med ovenlys

Fra hoveddøren åbner en flot hall op til et lyst og stort køkkenalrum der fortsætter ud i egen have i forlængelse heraf. Undervejs er både garderobe og gæstetoilet praktisk placeret let tilgængeligt i forbindelse med trapperummet. Hallens trappe leder op til boligens øvrige værelser.
Øverst er der en taghave som vender modsat baghaven. Da bebyggelsen vender nord-syd har alle huse således en sydvendt have, enten på taget eller i forlængelse af køkken-alrum.

Et arkitektonisk koncept uden bagsider fordrer fællesskabet

"Husene er orienteret i et ying-yang mønster der gør, at der dannes skiftevis ankomster og haver i samme facadeflugt. Rækkehusene favner begge gader, så der ikke skabes bagsider men aktive forsider og beboerne i Dolomithusene bliver en del af livet i begge gader."

Louise Haugsted Kongsted, Sagsarkitekt på Dolomithusene, KHR Architecture
Kontakt

Husene har en aktiv femte facade op ad, som trækker lys ned og muliggør en dyb bygning med masser af dagslys fra tre sider

I løbet af dagen vil solens stråler feje hen over gulvet og skabe pletter af sollys på trappen hvor man kan sidde. Trappen bliver et rumskabende element, både i kraft af lyset som trækkes ind og fordeles ovenfra, men også som et sted der tilgodeser behovet for uformelt spontant ophold i boligens midte. Himmellyset giver en god orientering i huset og rumhøjdens skortenseffekt sikrer frisk luft og forebygger overophedning.

Udforsk

Ved at udvikle projekter, der blander erhverv med kultur eller bolig, har KHR hjulpet Lidl med analyser og...

Kirsebærhaven er en ny type etageboligbebyggelse udviklet af KHR. Boligerne flettes ind i hinanden, så der dannes ankomster...

I Birkerød, 1/2 times kørsel nord for København, etableres 58 nye boliger i ét og to plan med...