Oversigt

Salamanderhusene er en boligbebyggelse bestående af lejligheder og rækkehuse. Bebyggelsen ligger ved Salamandersøen og skaber en harmonisk overgang fra landskab til by. Boligerne er bygget på forskellige niveauer, der følger landskabets stigning mod nord, væk fra Salamandersøen. Stigningen understreges yderligere af boligernes disponering med to etager mod søen, og de højere delvist tre-etagers boliger med tagterrasser i retning af byen.

Fakta
By
Hedehusene
Land
Danmark
Bygherre
Real Capital
Areal
5200 ㎡
Finansiering
DKK 52,5 Mio
Partnere
B. Nygaard Sørensen
Ydelser
Arkitektonisk rådgivning, skitsering, projektering

“Det fælles uderum giver mulighed for at dele oplevelser med hele bebyggelsen og nærområdet.”

Torben Juul, Arkitekt og chef for boligprojekter
Kontakt

Et nyt kvarter med fokus på fællesskab

Salamanderhusene er en del af byudviklingsprojektet NærHeden i Hedehusene. Fællesarealer og fællesfaciliteter er prioriteret højt, så beboerne har de bedste muligheder for at bruge byen og dyrke fælles interesser. Samtidig er der fokus på at gøre hverdagsliv nemt medi moderne boliger, god adgang til indkøb, fritidsaktiviteter, skole, kollektiv trafik og natur.

Privatliv og fællesskab

Salamanderhusene skaber en god balance mellem privatliv og naboskab. Havemure sørger for intime private uderum, mens den fælles køkkenhave og de grønne arealer sørger for fælles mødesteder i nabolaget.
Boligerne er placeret på plateauer, der følger landskabets stigning mod nord, væk fra Salamandersøen.

Tidløs arkitektur i god kvalitet

Bebyggelsens velproportionerede ydre og de valgte materialer giver Salamanderhusene et tidsløst udtryk. Tegl og træ udstråler desuden kvalitet, har lang levetid og patinerer smukt over tid.
Store vinduer og ovenlys sørger et godt naturligt lys i Salamanderhusene.

Udforsk

Gråbrødre Skole er et arkitektonisk transformationsprojekt, hvor den gamle skole i Roskilde omdannes til 4500 m2 lejeboliger. KHR's...

Visionen for Kregmehusene er at skabe et særligt sted, der appellerer til mangfoldighed og fællesskab. Et sted, hvor...

Hvidovrevejs Butikstorv skal fornyes og området udvides med yderligere 8400 kvm til boliger, erhverv og parkering. KHR Architecture...