Oversigt

Salamanderhusene er en boligbebyggelse bestående af lejligheder og rækkehuse. Bebyggelsen ligger ved Salamandersøen og skaber en harmonisk overgang fra landskab til by. Boligerne er bygget på forskellige niveauer, der følger landskabets stigning mod nord, væk fra Salamandersøen. Stigningen understreges yderligere af boligernes disponering med to etager mod søen, og de højere delvist tre-etagers boliger med tagterrasser i retning af byen.

Fakta
By
Hedehusene
Land
Danmark
Bygherre
Real Capital
Areal
5200 ㎡
Finansiering
DKK 52,5 Mio
Partnere
B. Nygaard Sørensen
Ydelser
Arkitektonisk rådgivning, skitsering, projektering

“Det fælles uderum giver mulighed for at dele oplevelser med hele bebyggelsen og nærområdet.”

Torben Juul, Arkitekt og chef for boligprojekter
Kontakt

Privatliv og fællesskab

Salamanderhusene skaber en god balance mellem privatliv og naboskab. Havemure sørger for intime private uderum, mens den fælles køkkenhave og de grønne arealer sørger for fælles mødesteder i nabolaget.
Boligerne er placeret på plateauer, der følger landskabets stigning mod nord, væk fra Salamandersøen.

Tidløs arkitektur i god kvalitet

Bebyggelsens velproportionerede ydre og de valgte materialer giver Salamanderhusene et tidsløst udtryk. Tegl og træ udstråler desuden kvalitet, har lang levetid og patinerer smukt over tid.
Store vinduer og ovenlys sørger et godt naturligt lys i Salamanderhusene.

Udforsk

Ved at udvikle projekter, der blander erhverv med kultur eller bolig, har KHR hjulpet Lidl med analyser og...

Gråbrødre Skole skal omdannes til 4500 m2 lejeboliger. KHR Architecture er valgt som arkitekt til transformationen af den...

Familiebebyggelse indeholdende 50 familieboliger sammensat af klynger bestående af tre boligtyper hhv. 2-værelses, 3-værelses og 4-værelses. Bebyggelsen overholder...