Syddansk Universitet

Kategori
Undervisning
Bygherre
Undervisningsministeriet
Land
Danmark
By
Odense
År
1973

Syddansk Universitet i Odense er bygget på et princip om konsekvent integration af de centrale funktioner med de forskellige institutområder.

 

Funktionel og arkitektonisk kvalitet

Universitetet er opført i begyndelsen af 70’erne og fremstår stadig med høj grad af kvalitet såvel funktionelt som arkitektonisk. De nyeste byggeafsnit til Syddansk Universitet er opført i perioden 1993-96. Slægtskabet til det eksisterende bygningsanlæg fornægter sig ikke, selvom der i de nye bygninger tilføjes en række nye variationer i såvel eksteriør som i interiøret. Disse variationer er en naturlig følge af udviklingen samt de erfaringer universitetet har fået gennem brugen af de eksisterende bygningsanlæg.

 

Et stort urbaniseret korpus

Hoveddisponeringen er baseret på konkurrenceprojektets princip om konsekvent integration af de centrale funktioner med de forskellige institutområder. Den samlede bygningsstruktur er ét stort urbaniseret korpus med differentierede og fleksible ydergrænser og med interne forbindelser mellem samtlige funktionsområder. Et hovedtræk er anlæggets fritliggende og terræntilpassede placering i den skovbevoksede del af det store område, som er forbeholdt universitetet og eventuelle tilknyttede institutioner.