Rønne Svømmehal

Kategori
Kultur
Bygherre
Bornholms Regionskommune
Land
Danmark
By
Rønne
År
2013
Areal
2 000 m2
Anlægssum
22,2 mio. d.kr.
Bæredygtighed
Lavenergiklasse 2015/2020

Det Blå Hus “RH20” følger visionen om et fantastisk kreativt, innovativt, realiserbart og bæredygtigt vandmultihus. Konkurrenceprogrammet er et inspirationsgrundlag der motiverer til et byggeri af en helt særlig kvalitet, en særlig bæredygtig bornholmsk kvalitet.

Opgaven er at skabe en nytænkt svømmehal, et eksempel-projekt der demonstrerer hvordan den eksisterende svømmehal transformeres til et nyt levende og moderne vandkulturhus, med sundhedsfunktioner og en høj grad af tilgængelighed. Rønne svømmehal skal samtidig være et bæredygtigt renoveringsprojekt der integrerer økonomi, miljø, social og kulturel forståelse af bæredygtighed i et ressourceoptimeret og realistisk bud på bæredygtig renovering i dag og for fremtiden.

Rønne Svømmehal skal indgå som et pionerprojekt for øens bæredygtige udvikling og blive en ny brik i Bornholms grønne og økologiske ambition – Bright Green Island. Svømmehallen skal gennem en transformation vise at Danmarks eksisterende bygningsmasse kan forbedres og tages i brug med et minimalt ressourceforbrug, men med et højt værdimæssigt afkast.

Hovedfokus på den indre transformation af Rønne Svømmehal, er en udvidelse af tilbudsrepertoiret, så svømmehallens aktiviteter tiltrækker en større skare af befolkningen i området.