Oversigt

Udformningen af den nye udbygning af A-fløjen på Universitetshospitalet Tromsø tager udgangspunkt i landskabet og de klimatiske betingelser nord for polarcirklen. Samtidig skaber udbygningen rum til nye faciliteter og omstrukturering af det samlede anlæg.

Fakta
By
Tromsø
Land
Norge
Bygherre
Universitetssygehuset Nord-Norge
År
2019
Areal
6000 ㎡
Bæredygtighed
Passivhus
Partnere
PKA Arkitekter, Studio 4 Arkitekter
Ydelser
Programmering, projektering, IKT ydelse, projektudvikling m. bæredygtige tiltag, helende arkitektur og tilgængelighed

Landskab og klima som udgangspunkt for byggeriet

Målet med skitseprojektet er at tilrettelægge første fase af udbygningen og ombygningen og fastlægge en langsigtet strategi for udviklingen af UNN Tromsø som region- og universitetssygehus i et 10-års perspektiv.

Det dramatiske landskab, de klimatiske betingelser og de store forskelle over året nord for polarcirklen er udgangspunktet udformningen.

Projektet omfatter ca. 15.000 m².

Med ny udbygning tilføjes nye faciliteter og nødvendig omstrukturering løses

Med udbygning af ny A-fløjen på Universitetshospitalet i Tromsø tilføjes nødvendige nye behandlingsfaciliteter; og ligeså væsentligt, løser udbygningen op for en nødvendig omstrukturering af det samlede anlæg.

Den nye fløj indeholder nye arealer til poliklinik, dagkirurgi samt laboratoriefaciliteter, som er grundlaget for en omlægning af drift og organisation.

“Det har især været væsentligt, at facadeudformningen tager hensyn til vekslen mellem det sparsomme dagslys i vinterhalvåret og de lyse sommermåneder.”

Peter Nielsen, Chef for Bygherrerådgivning, KHR Architecture
Kontakt

 

Udforsk

Glasblokkene er et sygehus til børn, unge og kvinder i Bergen. Sygehuset er projekteret og bygget i to...

Frederiksberg Centret blev opført som den første bygning i en større byudvidelse på det tidligere baneterræn, som i...

Bang og Olufsens hovedsæde blev indviet fungerede som ét stort showroom for Bang & Olufsens kultur og produktion....