Oversigt

Vildbjerg skolen er opbygget omkring et fælles torv, hvor skolens yderligere funktioner spreder sig som ringe i vandet ud fra dette omdrejningspunkt.

Fakta
By
Vildbjerg
Land
Danmark
Bygherre
Trehøje Kommune
År
2007
Areal
12 000 ㎡
Finansiering
DKK 120 M
Udmærkelser
1. præmie

OPP projekt

Hjemmeklasseområdet kan ses som en skole i skolen, hvor den enkelte kan høre hjemme i eget hus. Gode dagslysforhold i velbelyste lokaler sikrer behagelige arbejdsrum og lavere energiforbrug. Skolen er primært i ét plan, hvilket giver god tilgængelighed og med en enkel konstruktion, robuste materialer og en kendt byggeteknik er der skabt en skole, som kan holde i mange år. Skolen opføres som et OPP projekt. Det første af sin art i Danmark, hvor skolen opføres og drives i 30 år af et privat konsortium, som KHR har indgået samarbejde med.

Skolen som ringe i vandet

Vildbjerg Kommune har valgt en smuk grund til placering af Vildbjerg Skole, hvor overgangen mellem det blødt bakkede landskab møder byens grænse i et engstrøg. Skolen er opbygget omkring et fælles torv, hvorfra skolens funktioner breder sig som ringe i vandet. I den første ring omkring torvet samles skolens fællesfunktioner, og i den yderste ring findes hjemklasseområderne.

Skolen er kendetegnet ved en markant placering i landskabet og opleves både som en enhed mod omverdenen, men også som en række sammenstillede gårde i storformat, klart afgrænset mod det omgivende landskab. En lille sø, skabt af tag- og overfladeafvanding fra skolen, skaber en blå kile fra skolens midte til det lavtliggende sø-område mod Vildbjerg. Naturen og omgivelserne drages også ind i skolens opbygning i form af haver og grønne rum. Fra lokalerne er der udsigt ud over landskabet.

“I indretningen af skolen er der lagt vægt på at skabe klare og let opfattelige adgangsforhold og sikre en funktionel sammenhæng mellem skolens dele. Fagområder og hjemklasseområder har deres egen identitet.”

Peter Nielsen, Chef for bygherrerådgivning, KHR Architecture

Kontakt

Udforsk

Utterslev skole er resultatet af en projektkonkurrence, som KHR vandt i år 2000. Skolen er tosporet og går...

Designskolen Kolding skal udvides og åbnes op mod lyset, så der er plads til både værksteder til kunstnerisk...

Projektets arkitektoniske hovedidé er at skabe en gennemlyst bygning med visuel sammenhæng til det omkringliggende landskab, så man...