Oversigt

I Birkerød, 1/2 times kørsel nord for København, etableres 58 nye boliger i ét og to plan med skønne haver imellem husene og plads til fællesskab og nærhed.

Fakta
By
Birkerød
Land
Danmark
Bygherre
LFT Properties, Flemming Nielsen
År
2017
Areal
6500 ㎡
Ydelser
Arkitektydelser

Fra erhverv til bolig

Teglgårdshusene er et transformationsprojekt, hvor eksisterende erhvervsejendom genanvendes til nye boliger, og får på den måde givet et eksisterende byggeri en ny forlænget levetid. Ved at genanvende den robuste hovekonstruktion i det eksisterende byggeri, skal der ikke produceres nye materialer til den del af byggeriet. På den måde kan man sige, at byggeriet er særligt bæredygtigt, fordi størstedelen af huset bliver stående.
Byggeriet får en ny forbedret isolering der kan holde boligerne varmen.
Vinduerne og dele af facadeklædning er lavet af høvlet træ. Størstedelen af landskabet blev tilmed bevaret.

Plads til socialt samvær

Projektets idé er at se muligheden for et nyt socialt samvær på tværs af længehusene. I stedet for at lave et introvert byggeri, med indre private rum, ønsker vi livet ud i haverne og i gaden. På den måde favner lejlighederne helt unikt begge gader, så der ikke skabes bagsider, men kun aktive forsider. En disponering, der giver en ny social og visuel dimension mellem længehusene.

Privatliv og fællesskab

Boligernes karakteristiske vinger i høvlet træ bryder længehusene op i separate bo-enheder, og giver boligerne gode udearealer til begge sider. Samtidig skaber vingerne en privathed boligerne imellem, men uden at sammenhængen og fælleskabet går tabt. Vingerne markerer samtidig en naturlige ankomstside, samt en solrig opholdsside. Inde i den enkelte bolig går de lodrette og vandrette linjer igen, med eksempelvis trappens træbeklædning, der giver varme og materialitet til at bryde de ellers hvide flader.

Udforsk

Gymnasium Hochrad er en gymnasieskole for 5.-13. årgang i et mondænt boligområde ned til Elbe lige i udkanten...

MAAN Rental vil udvide deres erhvervsejendom i Nordhavnen med flere kvadratmeter til erhverv samt to boligetager og en...

Kronen i Vanløse skal revitaliseres, så det konkursramte center transformeres til en dynamisk bymidte, der har meget mere...