Oversigt

Efter i små tyve år at have dannet rammen for store bærende opsætninger inden for teater, dans og musik, fik Østre Gasværk Teater i slutningen af 1990'erne en tiltrængt tilbygning.

Fakta
By
København
Land
Danmark
Bygherre
Ejendomme Østre Gasværk (fond)
År
1997
Areal
2000 ㎡
Finansiering
DKK 30 M

Smukke rammer i en kulturel institution

Den ny personalefløj giver artister og øvrige ansatte ved teatret smukke og velfungerende rammer for deres arbejde.

Nybygningen støtter opfattelsen af gasbeholderen som en vigtig kulturel institution og skaber nye rumligheder for gasværket. Samtidig løser tilbygningen overgangen mellem by og bylandskab.

 

“Tilbygningen viderefører og nyfortolke gasværkets industrielle og rationelle præg og skaber en helhed for området”

Peter Nielsen, Chef for bygherrerådgivning, KHR Architecture
Kontakt

Fra gasværk til teater

Martin Nyrops industrielle gasbeholder fra 1883 har siden 1979 fungeret som teater. Efter i små tyve år at have dannet rammen for store bærende opsætninger inden for teater, dans og musik, fik Østre Gasværk Teater i slutningen af 1990'erne en tiltrængt tilbygning.

I takt med at forestillingerne blev stadig større, voksede behovet for mere hensigtsmæssige og tidssvarende backstage-funktioner. I 1997 blev de nye publikumstoiletter og den ny personalefløj, der er forbundet med teatret via en underjordisk tunnel, taget i brug. Alt sammen tegnet af KHR.

En diagonal abstraktion

Den nye bygning er etableret som en fri komposition. En diagonal bygning ved teatrets østside markerer tydeligt gasbeholderen og understøtter den generelle bystruktur for området. I det interne spil mellem personalefløj og gasbeholderen opstår en helhedsopfattelse af gasbeholdergrunden som et kulturelt område.

Udforsk

Hellig Kors Kirkes arkitektur er tænkt og formet som en abstraktion over det åbne horisontale landskabsrum ved Jyllinge....

I samarbejde med det verdenskendte lysfirma Bartenbach Lightlabor har KHR Architecture skabt en lyssætning i Marmorkirken, der giver...

KHR skal stå i spidsen for et projekt, der skal sikre Sisimiut et alsidigt vandkulturhus. Idéoplægget skal bruges...