Oversigt

Den nye svømmehal er et kreativt og bæredygtigt vandmultihus, der skal demonstrere, hvordan den eksisterende bygningsmasse kan forberedes med minimalt ressourceforbrug i tråd med Bornholms bæredygtige udvikling.

Fakta
By
Rønne
Land
Danmark
Bygherre
Bornholms Regionskommune
År
2013
Areal
2000 ㎡
Finansiering
DKK 22,2 M
Bæredygtighed
Lavenergiklasse 2015/2020

Forbedring af eksisterende byggeri med minimalt ressourceforbrug

Rønne Svømmehal skal indgå som et pionerprojekt for øens bæredygtige udvikling og blive en ny brik i Bornholms grønne og økologiske ambition - Bright Green Island. Svømmehallen skal gennem en transformation vise, at Danmarks eksisterende bygningsmasse kan forbedres og tages i brug med et minimalt ressourceforbrug, men med et højt værdimæssigt afkast.

Hovedfokus på den indre transformation af Rønne Svømmehal er en udvidelse af tilbudsrepertoiret, så svømmehallens aktiviteter tiltrækker en større skare af befolkningen i området.

Bæredygtig kvalitet

Det Blå Hus "RH20" følger visionen om et fantastisk kreativt, innovativt, realiserbart og bæredygtigt vandmultihus.

Opgaven er at skabe en nytænkt svømmehal, et eksempel-projekt, der demonstrerer hvordan den eksisterende svømmehal transformeres til et nyt levende og moderne vandkulturhus, med sundhedsfunktioner og en høj grad af tilgængelighed. Rønne svømmehal skal samtidig være et bæredygtigt renoveringsprojekt, der integrerer økonomi, miljø, social og kulturel forståelse af bæredygtighed i et ressourceoptimeret og realistisk bud på bæredygtig renovering i dag og for fremtiden.

“Konkurrenceprogrammet er et inspirationsgrundlag, der motiverer til et byggeri af en helt særlig kvalitet, en særlig bæredygtig bornholmsk kvalitet.”

Peter Nielsen, Chef for bygherrerådgivning, KHR Architecture
Kontakt

 

Udforsk

Hellig Kors Kirkes arkitektur er tænkt og formet som en abstraktion over det åbne horisontale landskabsrum ved Jyllinge....

Forum Horsens svungne facade står i dag som et prægnant arkitektonisk vartegn for byen Horsens og har været...

Øbro-Hallen er en smuk nyklassicistisk bygning fra 1930'erne, som KHR har gjort klar til fremtiden med stor respekt...