Oversigt

Hellig Kors Kirkes arkitektur er tænkt og formet som en abstraktion over det åbne horisontale landskabsrum ved Jyllinge. Bygget i glasfiberkomposit fremstår bygningen translucent.

Fakta
By
Jyllinge
Land
Denmark
Bygherre
Jyllinge Meninghedsråd
År
2021
Areal
800 ㎡
Finansiering
20 M
Bæredygtighed
Bygget i glasfiberkomposit
Udmærkelser
Mies van der Rohe award nomineret, 2009
Den danske plastpris, 2009

Homogene flader veksler i vinkler

Rummene i Hellig Kors Kirke er skabt i forhold til himmellysets skiftende karakter og kirkens funktion. Hensigten med arkitekturen har været at lade homogene flader veksle i vinkler og planer for at skabe lys, skygge, tyngde, lethed og transparens såvel ude som inde.

“Via glasfiberkomposit og vinduespartier bliver lyset et afgørende element i arkitekturen for Hellig Kors Kirke.”

Jan Søndergaard, Arkitekt
Kontakt

Hellig Kors Kirke i Jyllinge er tænkt ind i landskabet og arbejder med lyset som en aktiv del af arkitekturen, der understreger det spirituelle.

Intimitet og fleksibilitet

Rummets indsnævring mod koret og de differentierede adgangsmuligheder sikrer rummets intimitet og kirkens fleksibilitet under forskellige arrangementer. Lysindtaget i kirken definerer rummets brug; korsets arme indgår i bevægelsen ind i kirkerummet og i dets underopdeling. Processionsgangen midt gennem kirken er forlænget ud i et afgrænset udeareal med kontakt til fjorden og himmelhvælvet over kirken.

Udforsk

Den danske pavillon satte arkitekt Jan Søndergaard på landkortet som en af de store danske arkitekter. Den dag...

Olympiastützpunkt (OSP) Hamburg/Schleswig-Holstein er et statsfinansieret center for nordtyske topatleter. OSP skal gennemgribende reetableres og KHR har sammen...

I samarbejde med det verdenskendte lysfirma Bartenbach Lightlabor har KHR Architecture skabt en lyssætning i Marmorkirken, der giver...