Oversigt

Den nye svømmehal tager form efter sine omgivelser, inviterer de omkringliggende grønne arealer indenfor og fungerer samtidig som en forlængelse af eksisterende idrætshaller i området.

Fakta
By
Ringsted
Land
Danmark
Bygherre
Ringsted Kommune
År
2007
Areal
3300 ㎡
Finansiering
DKK 70 M
Udmærkelser
Bedste forslag
Ydelser
Arkitektarbejder

Et integreret idrætscenter

Svømmehallen danner med sin åbenhed under det store tagsvæv en let og elegant overgang mellem den grønne kile og det mere bymæssige miljø omkring idrætshallerne. Gennem sin udformning kan svømmehallen opleves som en overdækning af det grønne uderum.

Sammenhængen med de eksisterende idrætshaller er tilgodeset ved en én-etages sammenbygning, der binder det samlede anlæg sammen til et hele og gør svømmehallen til en integreret del af det kultur- og idrætscenter, som idrætshaller og svømmehal i forening udgør.

Mellem landskab og byskab

Den ny svømmehal i Ringsted placerer sig i overgangen mellem ny og gammel by og mellem landskab og byskab. Gennem denne unikke placering er det hensigten at lade det grønne element dominere og stedfæste badeoplevelsen – både set indefra og set udefra.

Udefra vil man kunne se hele vejen igennem bygningen mod de grønne arealer. Indefra vil man opleve græsset, træerne og himlen som en del af badeoplevelsen. Det store unikt formede tag er vredet, så det henvender sig mod alle svømmehallens omgivelser.

“Svømmehallen har en skulpturel form, der dels tager form efter sine omgivelser, og dels efter de funktioner, der huses under taget.”

Peter Nielsen, Chef for bygherrerådgivning, KHR Architecture
Kontakt

 

Udforsk

KHR har tegnet det nye Visitorcenter, som erstatter den tidligere Langtved Færgekro, der nedbrændte i 2009, og opføres...

Hellig Kors Kirkes arkitektur er tænkt og formet som en abstraktion over det åbne horisontale landskabsrum ved Jyllinge....

Den nye Porsgrunn svømme- og idrætsarena er udviklet som et led i Porsgrunns Kommunes bestræbelser på at forbedre...