Oversigt

Øbro-Hallen er en smuk nyklassicistisk bygning fra 1930'erne, som KHR har gjort klar til fremtiden med stor respekt for fortiden. Projektet til totalrenovering af Øbro-Hallen blev vundet i EU-rådgiverkonkurrence i 1999 og den renoverede svømmehal blev indviet sommeren 2002.

Fakta
By
København
Land
Danmark
Bygherre
Københavns Idrætsanlæg
År
2002
Finansiering
DKK 200 M
Udmærkelser
Præmieret af Københavns Kommune for smukt gennemført byggeri, 2003
Ydelser
Totalrenovering

En omfattende istandsættelse med respekt for eksisterende arkitektur og materialer

Hovedtrapperummene er istandsat uden væsentlige ændringer i datidens materialevalg. Omklædnings- og badefaciliteterne er moderniseret og nyindrettet og den oprindelige karakter af romersk badekultur er bevaret og styrket med nye og tidssvarende bade- og afslapningsfaciliteter med bl.a. varmt-vandsbassiner, spa-bad og aromabad. Selve svømmehallen er renoveret inden for de givne rammer med et 25 m-svømmebassin med udspringstårne på 3, 5 meter og 10 meter samt undervisnings- og babybassiner. Derudover er det gamle glastag udskiftet med en ny, tæt og varmeisolerende konstruktion.

Renovering, fornyelse og udvidelse af den nyklassisistiske Øbro-Hal

Øbro-Hallen er et fint eksempel på den nyklassicisme, der var fremherskende i byggerier fra omkring 1930. Bygningen er prioriteret som offentlig bygning med høj bevaringsværdi. De høje funktionelle og arkitektoniske kvaliteter har været det væsentligste parameter i løsningen af opgaven. Projektet er sammensat af en restaureringsdel af de flotte hovedtrapperum i begge bygningens ender, en moderniseringsdel for publikumsomklædning, badefaciliteter og supplerende bassiner samt en modernisering med vidtgående bevaring af selve svømmehallen.

Øbro-Hallen er et enestående bygningsværk, der er renoveret med sans for bygningens særegenhed og historie, men samtidig imødekommer nutidens forventninger til funktion og velvære.

Mikkel Beedholm, Arkitekt og partner i KHR Architecture
Kontakt

 

Udforsk

KHR Architecture har som totalentreprenørens arkitektrådgiver gennemført en justeringsrunde og udført projektering af dispositionsforslaget til Regionshospitalet, som er...

Den danske pavillon satte arkitekt Jan Søndergaard på landkortet som en af de store danske arkitekter. Den dag...

KHR architecture har sidst i 80-erne udbygget og renoveret Det Kongelige Teaters gamle scene ved i en ny...