Oversigt

Øbro-Hallen er en smuk nyklassicistisk bygning fra 1930'erne, som KHR har gjort klar til fremtiden med stor respekt for fortiden. Projektet til totalrenovering af Øbro-Hallen blev vundet i EU-rådgiverkonkurrence i 1999 og den renoverede svømmehal blev indviet sommeren 2002.

Fakta
By
København
Land
Danmark
Bygherre
Københavns Idrætsanlæg
År
2002
Finansiering
DKK 200 M
Udmærkelser
Præmieret af Københavns Kommune for smukt gennemført byggeri, 2003
Ydelser
Totalrenovering

En omfattende istandsættelse med respekt for eksisterende arkitektur og materialer

Hovedtrapperummene er istandsat uden væsentlige ændringer i datidens materialevalg. Omklædnings- og badefaciliteterne er moderniseret og nyindrettet og den oprindelige karakter af romersk badekultur er bevaret og styrket med nye og tidssvarende bade- og afslapningsfaciliteter med bl.a. varmt-vandsbassiner, spa-bad og aromabad. Selve svømmehallen er renoveret inden for de givne rammer med et 25 m-svømmebassin med udspringstårne på 3, 5 meter og 10 meter samt undervisnings- og babybassiner. Derudover er det gamle glastag udskiftet med en ny, tæt og varmeisolerende konstruktion.

Renovering, fornyelse og udvidelse af den nyklassisistiske Øbro-Hal

Øbro-Hallen er et fint eksempel på den nyklassicisme, der var fremherskende i byggerier fra omkring 1930. Bygningen er prioriteret som offentlig bygning med høj bevaringsværdi. De høje funktionelle og arkitektoniske kvaliteter har været det væsentligste parameter i løsningen af opgaven. Projektet er sammensat af en restaureringsdel af de flotte hovedtrapperum i begge bygningens ender, en moderniseringsdel for publikumsomklædning, badefaciliteter og supplerende bassiner samt en modernisering med vidtgående bevaring af selve svømmehallen.

Øbro-Hallen er et enestående bygningsværk, der er renoveret med sans for bygningens særegenhed og historie, men samtidig imødekommer nutidens forventninger til funktion og velvære.

Mikkel Beedholm, Arkitekt og partner i KHR Architecture
Kontakt

 

Udforsk

Arkitekturen i AdO Arena og Amalie Skram Videregående Skole i Bergen samler skole og svømmehal i en stor,...

KHR vandt 1. præmie i en international arkitektkonkurrence med forslaget til Biocenter. Biocenter inspirerer til dynamisk samarbejde og...

Akuthuset udvider det eksisterende Bispebjerg hospital med 66 000 m2, der blandt andet omfatter en fælles akutmodtagelse, intensiv...