Oversigt

Et nyt erhvervsbyggeri til restaurant og butik er under opførsel centralt i Nuuk. Bygningen er tegnet af KHR og kommer til at huse en skøn restaurant med en fabelagtig tagterasse og et butikslokale til udlejning.
KHR er arkitektrådgiver for hele projektet, der ud over arkitekturen også omfatter design af specialfremstillet inventar og indretning af restauranten, der skal åbne senere i år.

Fakta
By
Nuuk
Land
Grønland
Bygherre
Rikke og Jørgen Pedersen
År
2023
Areal
1000 ㎡
Partnere
Hovedentreprenør Nurepa Aps med Inuplan som ingeniør

Med inspiration i den grønlandske natur

Bygningens udvendige materialer er opdelt i tre temaer inspireret af den smukke grønlandske natur: Sten, is og træ.

”Naturen har skabt et fundament af klippe, og den æstetik bygger vi videre på ved at beklæde soklen med sort beton med et tydeligt forskallingsmønster, som en fortolkning af det grønlandske grundfjeld. Derover kommer et glasparti, der henter sin inspiration i havet og isen. Øverste del af bygningen bliver nærmest som en æske af træ, der svæver ovenpå det transparente glas,” forklarer kreativ partner Janina Zerbe.

De store glaspartier betyder, at der er gode ind-og udkig, og restauranten får en stor tagterrasse, hvor udsigten kan nydes i de varme måneder.

Landskabets niveauer skaber rumlig opdeling og flow i bygningen

Bygningen tager udgangspunkt i de eksisterende niveauer i det omkringliggende landskab og udnytter niveauspringene til at skabe et varieret rumligt forløb, hvor restaurant, bar og køkken er beliggende i forbindelse med hinanden, men dog alligevel funktionelt og rumligt adskilt.

”Den åbne struktur giver ikke kun et godt flow, den betyder også, at der er stor fleksibilitet i brug af bygningen på både kort og lang sigt. Noget vi altid har fokus på, fordi det er afgørende for økonomien og bæredygtigheden i projektet.”

Janina Zerbe
Kontakt

Udforsk

Ístaks domicil er et af mange eksempler på, hvordan vi skaber arkitektur i særklasse i samarbejde med vores...

KMD's hovedsæde er et arkitektonisk modernistisk hus, der giver KMD et stærkt image i omverdenen. Husets idé er...

Hvidovrevejs Butikstorv skal fornyes og området udvides med yderligere 8400 kvm til boliger, erhverv og parkering. KHR Architecture...