Oversigt

Jægersborg Allé i Gentofte bliver vest for banen en livlig forretningsgade. Ny kombineret forretningsbebyggelse og boligbebyggelse skaber sammenhæng med den eksisterende bebyggelse.

Fakta
By
Gentofte
Land
Danmark
Bygherre
KFI v/Marcus Choleva
År
1989
Areal
16 309 ㎡

101 boliger i forskellige størrelser

De største af boligerne er på 94 m2 med meget store tagterrasser. Hovedparten er på 70-80 m2 med altan. Nogle 1-rums lejligheder er på ca. 40 m2. Fælles for alle boligerne er de gode adgangsforhold. Trapperummet er stort, lyst og luftigt med elevator i et fritstående tårn. Lejlighedsplanerne er udformet med smukt proportionerede og let møblerbare rum. Materialer og køkkeninventar er gjort i høj kvalitet. Enkelte boliger har åben pejs. Det er attraktive økonomiske boliger opført i en ordentlig kvalitet.

“ Tilføjelserne har skabt et tiltrængt tidstypisk bidrag til det brogede gadebillede.”

Mikkel Beedholm, Arkitekt og Partner, KHR Architecture
Kontakt

Nyt og gammelt

Området har karakter af en charmerende hovedgade i en ældre købstad. Strækningen har fået tilføjet en ny forretningsbebyggelse langs hovedgaden og en bagvedliggende ny boligbebyggelse. Den ny bebyggelse er blandet med 5-etages byhuse fra tiden omkring århundredskiftet, et flot funkishus i røde sten fra 30'erne, lavere huse af blandet herkomst og indtil for nylig et mejeri, hvor der nu ligger boliger.

Plads til grønne arealer

Boligfløjene er opført med facader i gule, blødstrøgne skifer. Vinduerne har brede, hvide rammer, der sammen med den hvidmalede trapperumsfacade gør bebyggelsen lys og let. En del af parkeringen er placeret under bygningen langs Jægersborg Allé, så der er blevet plads til grønne plæner og legepladser.

Udforsk

Heimdal Videregående Skole er en kombineret videregående skole med plads til 1.020 elever, som foruden undervisningslokaler også indeholder...

KHR har som arkitektrådgiver understøttet Novo Nordisk Fonden og Region Sjælland i forbindelse med etableringen af Steno Diabetes...

Ceresvej 19 er en nybygget privat bolig i et klassisk villakvarter på Frederiksberg. For at passe ind i...