Oversigt

Gråbrødre Skole skal omdannes til 4500 m2 lejeboliger. KHR Architecture er valgt som arkitekt til transformationen af den fine nyklassisistiske bygning, der skal suppleres af nybyggeri og udeareal.

Fakta
By
Roskilde
Land
Danmark
Bygherre
Core X
År
2021
Areal
4500 ㎡
Finansiering
20 M
Bæredygtighed
Renovering og materialevalg

Nyklassistisk afsæt for moderne boligkarré med fokus på bæredygtighed

Den smukke gamle bygnings nyklassicistiske identitet danner afsættet for et nyt samlet hele i Gråbrødre Hus. Vi har arbejdet intenst med bæredygtighed og skabt en helhedsløsning, hvor indre og ydre rum, gammelt og nyt, smelter sammen til et inspirerende boligmiljø for de fremtidige lejere.

I samarbejde med Core X er det vores ambition, at dele af færdige Gråbrødre Hus bliver DGNB Guld certificeret og delvist Platin. Det betyder blandt andet, at vi har haft fokus på at balancere miljømæssige, økonomiske og sociale hensyn i hele designprocessen

“Takket være vores interne forskningsenhed, har vi i samarbejde med potentielle lejere afdækket forskellige boligscenarier for at sikre den mest optimale og langtidssikrede indretning af de nye lejligheder.”

Janina Zerbe, Arkitekt og Partner i KHR Architecture
Kontakt

En transformation til gavn for byen

Gråbrødre Skole i Roskilde bliver til Gråbrødre Hus med cirka 50 lejeboliger på 60-110 kvadratmeter omgivet af et grønt gårdmiljø, der gøres tilgængeligt for offentligheden. Mange af byens borgere har tidligere haft deres gang på skolen, hvor der senest har været aftenskole. De kan nu få gavn af det grønne rum, der skabes omkring skolen og som betyder, at boligkareéen bliver både æstetisk og funtionelt smukt integreret i nærmiljøet.

Udviklingen af Gråbrødre Skole til Gråbrødre Hus er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud. Gråbrødre Skole ligger blot 400 meter fra Roskilde Domkirke og meget tæt på Roskilde station.

.

Udforsk

I Birkerød, 1/2 times kørsel nord for København, etableres 58 nye boliger i ét og to plan med...

Ceresvej 19 er en nybygget privat bolig i et klassisk villakvarter på Frederiksberg. For at passe ind i...

Familiebebyggelse indeholdende 50 familieboliger sammensat af klynger bestående af tre boligtyper hhv. 2-værelses, 3-værelses og 4-værelses. Bebyggelsen overholder...