Übersicht

Gråbrødre Skole er et arkitektonisk transformationsprojekt, hvor den gamle skole i Roskilde omdannes til 4500 m2 lejeboliger. KHR's bæredygtighedsrådgivere og arkitekter har stået for transformationen af den fine nyklassisistiske bygning, der er suppleret af et nybyggeri og et grønt udeareal, der både kommer beboere og nærmiljøet til gode.

Fakten
Stadt
Roskilde
Land
Dänemark
Bauherr
Jönsson
Jahr
2021
Bereich
4500 ㎡
Finanzierung
20 M
Nachhaltigkeit
Renovierung und Auswahl der Materialien
Partner
Core X, Thornton Tomasetti, Klaus Nielsen A/S, MASU Planung
Dienstleistungen
Generalplaner

Neoklassizistischer Ausgangspunkt für modernes Wohngebäude mit Schwerpunkt auf Nachhaltigkeit

Den smukke gamle bygnings nyklassicistiske identitet danner afsættet for et nyt samlet hele i Gråbrødre Hus. Der er arbejdet intenst med bæredygtighed og skabt en helhedsløsning, hvor indre og ydre rum, gammelt og nyt, smelter sammen til et inspirerende boligmiljø for beboerne.

Der har været fokus på at balancere miljømæssige, økonomiske og sociale hensyn i hele designprocessen, hvilket har udmøntet sig i en DGNB Guld-certificering.

Brugerproces i fuld skala

Potentielle lejere af boligerne i Gråbrødre Hus har været inviteret inden for i den rå bygning til en brugerproces i fuld skala.

Ved hjælp af specialdesignede moduler har vores brugerinvolveringseksperter sammen med potentielle beboere indkredset, hvilken indretning, der bedst matcher deres behov, og hvilke forskellige scenarier, lejlighedstypologien skal imødekomme.

En trelænget bebyggelse med generøse lejligheder

Den nye østfløj fuldender en trelænget bebyggelse og adskiller hovedparkeringen mod øst fra den store indre grønne gård. Østfløjen er hævet over det oprindelige terræn, hvilket muliggør direkte adgang til parkering under bygningen fra østsiden. Mod vest hæver terrænet sig til stueetagens niveau, hvilket giver niveaufri adgang til indgangspartier og boliger.

Alle boliger har generøs loftshøjde og store vinduespartier, som trækker naturligt lys dybt ind i rummene og skaber varieret belysning i forskellige spektre og farver. Den øgede loftshøjde i både den nye østfløj og den eksisterende skolebygning forstærker rumfornemmelsen, hvilket sikrer god pladsoplevelse selv i de mindre boliger. Alle boliger er gennemlyste, og opholdsarealer med køkken vender ud mod det livlige miljø og den store fælles gårdhave.

"Dank unserer hauseigenen Forschungsabteilung haben wir gemeinsam mit potenziellen Mietern verschiedene Wohnszenarien ermittelt, um die optimale und langfristige Ausstattung der neuen Wohnungen zu gewährleisten."

Janina Zerbe, Architektin und Partnerin bei KHR Architecture
Kontakt

Ein Wandel zum Wohle der Stadt

Den bevaringsværdige Gråbrødre Skole i Roskilde er transformeret til Gråbrødre Hus. Ved at supplere med en ny bygning, der i sin arkitektur spiller sammen med den eksisterende, er der skabt rum til i alt 47 lejeboliger på 60-110 kvadratmeter omgivet af et grønt gårdmiljø. Mange af byens borgere har tidligere haft deres gang på skolen, hvor der senest har været aftenskole. De kan nu få gavn af det grønne rum, der skabes omkring skolen og som betyder, at boligkareéen bliver både æstetisk og funtionelt smukt integreret i nærmiljøet.

Der Ausbau der Gråbrødre-Schule zum Gråbrødre-Haus ist Teil der Gesamtvision für das Stadtzentrum von Roskilde, in dem Wohnungen, Geschäfte und Arbeitsplätze neben kulturellen und öffentlichen Angeboten entstehen sollen. Die Gråbrødre Skole liegt nur 400 Meter vom Dom von Roskilde entfernt und in unmittelbarer Nähe des Bahnhofs von Roskilde.

.

Gårdrum skaber sammenhæng og fællesskab

Det nye, grønne gårdrum inviterer til fællesskab og udadrettede aktiviteter. Det fletter bygningen og det lokale bymiljø sammen og understøtter samvær og leg mellem beboerne. Lejlighederne i stueetagen har direkte adgang til private og fælles uderum via en udendørs trappe.

 

Erkunden Sie

MAAN Rental wird seine Gewerbeimmobilie in Nordhavnen um weitere Quadratmeter für die gewerbliche Nutzung sowie um zwei Wohngeschosse und...

In Birkerød, eine halbe Autostunde nördlich von Kopenhagen, entstehen 58 neue ein- und zweigeschossige Häuser...

Kirsebærhaven am Stadtrand von Kopenhagen ist ein neuartiges Wohngebäude, das vom Architekturbüro KHR entwickelt wurde. Die Häuser sind...