Oversigt

Forum Horsens svungne facade står i dag som et prægnant vartegn for byen Horsens og har været en vigtig brik i spillet om at få Horsens placeret på det kulturelle landkort. Anlægget omfatter en ny kultur- og idrætshal med plads til 4.500 mennesker, et udendørsstadion samt helt nye bade- og svømmefaciliteter.

Fakta
By
Horsens
Land
Danmark
Bygherre
Horsens Kommune
År
2005
Areal
16 000 ㎡
Finansiering
DKK 150 M

“Ved at eksponere taget som det både karakterskabende og funktionelt sammenbindende led samles kultur- og idrætscentrets forskelligartede funktioner til en arkitektonisk helhed.”

Mikkel Beedholm, Arkitekt og Partner, KHR Architecture
Kontakt

 

Tre grundpiller. Ét tag.

Forum Horsens bygger på tre arkitektoniske grundpiller, der tilsammen udgør den arkitektoniske vision bag det spektakulære byggeri og bindes sammen af det elegante tag.

Den ene grundpille er et nyt vartegn for Horsens. Facaden mod Langmarksvej virker som et kæmpemæssigt billede - en tydelig, let genkendelig og identitetsskabende figur.

Den anden grundpille er krystalklar funktionalitet. Letforståelige adgangsforhold, hurtigt overblik, naturlig sammenhæng mellem service- og publikumsfaciliteter og klare opdelingsmuligheder mellem funktionerne skaber et velfungerende bygningskompleks.

Den tredje grundpille er rumlig rationalitet. Det kompakte bygningsanlæg er disponeret med kortest mulige gangafstande og minimal udvendig overflade, hvilket giver lave driftomkostninger og reduceret vedligehold.

Den svungne facade som vartegn for Horsens

Det samlende ledemotiv for såvel arkitekturen som funktionen i det omfangsrige idræts- og kulturcenter, er idéen om den store svungne tagform, der snor sig i landskabet som en hval i havet.

 

Udforsk

Med udsigt over den Persiske Golf lægger nationalmuseet i Bahrain rum til 6.000 år af regionens historie. Museet...

I samarbejde med det verdenskendte lysfirma Bartenbach Lightlabor har KHR Architecture skabt en lyssætning i Marmorkirken, der giver...

Den nye svømmehal tager form efter sine omgivelser, inviterer de omkringliggende grønne arealer indenfor og fungerer samtidig som...