Oversigt

Forum Horsens svungne facade står i dag som et prægnant arkitektonisk vartegn for byen Horsens og har været en vigtig brik i spillet om at få Horsens placeret på det kulturelle landkort. KHR Architecture har været arkitekt for anlægget i Horsens, der omfatter en ny kultur- og idrætshal med plads til 4.500 mennesker, et udendørsstadion samt helt nye bade- og svømmefaciliteter.

Fakta
By
Horsens
Land
Danmark
Bygherre
Horsens Kommune
År
2005
Areal
16 000 ㎡
Finansiering
DKK 150 M

“Ved at eksponere taget som det både karakterskabende og funktionelt sammenbindende led samles kultur- og idrætscentrets forskelligartede funktioner til en arkitektonisk helhed.”

Mikkel Beedholm, Arkitekt og Partner, KHR Architecture
Kontakt

 

Arkitektens tanker bag Forum Horsens:
Tre grundpiller. Ét tag.

Forum Horsens bygger på tre arkitektoniske grundpiller, der tilsammen udgør den arkitektoniske vision bag det spektakulære byggeri og bindes sammen af det elegante tag.

Den ene grundpille er et nyt vartegn for Horsens. Facaden mod Langmarksvej virker som et kæmpemæssigt billede - en tydelig, let genkendelig og identitetsskabende figur.

Den anden grundpille er krystalklar funktionalitet. Letforståelige adgangsforhold, hurtigt overblik, naturlig sammenhæng mellem service- og publikumsfaciliteter og klare opdelingsmuligheder mellem funktionerne skaber et velfungerende bygningskompleks.

Den tredje grundpille er rumlig rationalitet. Det kompakte bygningsanlæg er disponeret med kortest mulige gangafstande og minimal udvendig overflade, hvilket giver lave driftomkostninger og reduceret vedligehold.

Den svungne facade som vartegn for Horsens

Det samlende ledemotiv for såvel arkitekturen som funktionen i det omfangsrige idræts- og kulturcenter, er idéen om den store svungne tagform, der snor sig i landskabet som en hval i havet.

KHR Architecture laver ikke kun idrætsanlæg. Firmaet er en dansk tegnestue grundlagt i 1946, der gerne løser projekter som arkitekt i Horsens. Vi har omfattende erfaring forskellige typer af byggeri - klik dig videre for at se eksempler på projekter og ydelser.

Udforsk

Efter i små tyve år at have dannet rammen for store bærende opsætninger inden for teater, dans og...

Den smukt svungne svømmehal fungerer som nyt kulturelt og socialt mødested i Nuuk og vandt i 2005 Guldmedalje...

KHR har tegnet det nye Visitorcenter, som erstatter den tidligere Langtved Færgekro, der nedbrændte i 2009, og opføres...