Oversigt

Apollogasse er en gade i det historiske Wien med boligbyggeri fra århundredeskiftet, karakteriseret ved afdæmpet ornamentering og pudsede facader i varme lyse nuancer. I vores design af en bolig- og erhvervsbygning i Apollogasse tager vi afsæt i den historiske kontekst, men kombinerer det med vores nutidige visioner. Et helt centralt element – dengang som nu – er vinduet, som er omdrejningspunktet for vores arkitektoniske formgivning.

Fakta
By
Wien
Land
Østrig
Bygherre
Projekt 63 GmbH
År
2019
Areal
5249 ㎡
Bæredygtighed
Træfacade
Ydelser
Konkurrenceforslag - bolig og erhverv

Facade, farve og tekstur

Vores facadekoncept er en moderne fortolkning af den indramning og detaljering af vinduerne, som er kendetegnende for mange af de historiske huse i Apollogasse. Den tykke ramme, der omgiver glasset, giver facaden et spil af lys og skygge. Vinduernes stringente placering og facadetræets lyse tone matcher de historiske huse godt, men peger fremad: Træ er et bæredygtigt og miljøvenligt materiale, som når det anvendes og behandles korrekt, har en god levetid.

"Via en gennemtænkt situationsplan skaber vi her boliger med lys, luft og udearealer, midt inde i det historiske Wien. Det højner trivsel og livskvalitet blandt beboerne og gør ultimativt byggeriet til en bedre investering både på kort og lang sigt."

Torben Juul, Designdirektør med ansvar for boligarkitektur
Kontakt

U-formet arkitektonisk plan

Bygningen er organiseret som to U-former, en bred og en smal, der er forbundet i den nederste ende. Det smalle U vender ud mod gaden, hvor U'ets åbning gør det muligt for bygningen at trække sig tilbage fra de fire store gamle træer på grunden. Det bredere U vender ud mod gården, hvor åbningen bliver det fælles grønne område for lejlighederne oven på det butiksareal, der fylder hele stueetagen. Et fælles trappe- og adgangssystem forbinder de to dele.

Lyse lejligheder med udeareal

Der er 75 lejligheder i bygningen, hvor vi på tværs af planløsninger har arbejdet på at maksimere opholdsarealerne (køkken, stue, soveværelser) både med hensyn til plads og tilgængeligt dagslys. Alle lejligheder har enten en loggia eller en balkon, som samtidig er en væsentlig del af husets facadeæstetik. Funktion og æstetik går på den måde op i en højere enhed og vinduernes fine trærammer binder det ydre og det indre godt sammen.

Udforsk

KHR Architectures bygherrerådgivning har været køberrådgiver for pensionskassen PenSam i forbindelse med overtagelsen af 78 ejerlejligheder og 15...

Jens Bangs gæstehuset er et sommerhus inspireret af de gamle fiskehytter i området og fremstår som et smukt...

Dolomithusene blander det bedste fra rækkehuse, lejligheder og villahuse for at opnå en højere bebyggelsesprocent med en samtidig...