Vil du være med i et forskningsprojekt for bedre boligarkitektur?

I vores konstante ambition om at skabe bedre arkitektur udfører vi en helt ny type arkitekturundersøgelser med mennesket i centrum. Formålet er at eksperimentere med, hvordan boligarkitektur kan gøres mere fleksibel og bedre kan tilpasses de behov og ønsker forskellige beboere har. Helt konkret skal vi transformere den bevaringsværdige Gråbrødre Skole i Roskilde til et grønt boligmiljø og vil i det projekt tage afsæt i brugerundersøgelser, som du kan blive del af.

Undersøgelserne er et led i forskningsprojektet Relationel Arkitektur og varetages af arkitekturforsker Cameline Bolbroe fra KHR Architecture med Det Kongelige Akademi for Arkitektur, Design og Konservering som universitetspartner. Forskningsprojektet er støttet af Innovationsfonden og Realdania.

Deltagelse

Hvis du har lyst til at være med, vil vi meget gerne høre fra dig. Undersøgelserne foregår på Gråbrødre Skole i Roskilde og er i fuld skala:

Inde i bygningen stiller vi specialdesignede moduler op, der udgør det vi kalder en ”boligscenografi”. Modulerne kan vi sammen flytte rundt på så du for eksempel kan afprøve forskellige rumstørrelser, og vi kan tale om, hvad rummene kan bruges til. Sådan en boligscenografi gør det muligt at få en direkte fornemmelse af, hvordan en bolig opleves og udformes, fordi man bruger sin krop og sine sanser til at gå på opdagelse. Undersøgelserne bruger vi til at blive klogere på forskellige måder at bo og bruge en bolig på.

Vi søger deltagere lige nu og vil vi rigtig gerne høre fra dig og dem du bor sammen med, hvis du/I har lyst til at deltage. Undersøgelserne kommer til at foregå i løbet af maj-juli 2021 og vil bestå af et par seancer af nogle timers varighed. De enkelte forløb vil blive tilpasset så det passer bedst muligt ind i jeres dagligdag.

Skriv til arkitekturforsker Cameline Bolbroe fra KHR Architecture på [email protected], hvis du vil høre mere om forskningsprojektet eller tilmelde dig. Du kan læse mere om transformeringen af Gråbrødre Skole til Gråbrødre Hus her.