KHR Architecture er sammen med bestyrelsen fra Rønne Svømmehal ved at udvikle et nyt vandkulturhus på Nørrekås i Rønne. I denne uge blev der afholdt en åben workshop for alle interesserede for at samle ideer og viden til projektet.

Projektleder Irene Blak Wilner forklarer:

”Visionen er at skabe mere end bare en svømmehal. Den gamle, snart udtjente svømmehal i Rønne skal erstattes med et reelt vandkulturhus, der er interessant for mange forskellige målgrupper og bliver et omdrejningspunkt i lokalområdet. Det opnår vi blandt andet ved at skabe synergi med andre aktiviteter i området. Man kunne forestille sig en sauna, der også bruges af de lokale vinterbadere, eller en café, som er attraktiv for medlemmerne i sejlklubben ved siden af. Gennem en tæt dialog med naboerne til grunden og den workshop, som vi lige har afholdt, får vi afdækket, hvad der er af muligheder og ønsker.”

Vandkulturhus på cirka 3.500 kvadratmeter

KHR Architecture lavede sidste år en projektbeskrivelse, der lægger op til et vandkulturhus på cirka 3.500 kvadratmeter og indeholder elite- og motionsbassin, familiebassin, varmtvandsbassin, kurbad og vandland samt faciliteter til omklædning, billetsalg og café. Den nuværende svømmehal ligger lidt gemt i Rønne, mens den foreslåede trekantgrund ved Nørrekås tilbyder 15.000 kvadratmeter lige ved havet og på den måde skaber et reelt vandmiljø, hvor det ferske og det salte vand mødes.

”Nu arbejder vi videre med de indspark vi har fået i workshoppen og fortsætter vores tætte dialog med bestyrelsen fra Rønne Svømmehal og mulige fonde, der kan støtte projektet. Vi er stadig i en tidlig fase, men projektet har et enormt potentiale, som vi glæder os til at omsætte til et vandkulturhus, der både funktionelt, æstetisk og socialt skaber synergier,” siger Irene Blak Wilner.

LOA Fonden er involveret i projektet, men finansieringen er afhængig af yderligere fondsstøtte. KHR Architecture har tidligere været med til at rejse penge til Malik svømmehal i Nuuk og blev tidligere i år valgt til at udarbejde et grundlag for fondsansøgninger til en ny svømmehal i Sisimiut på Vestgrønland.