Oversigt

En gennemgribende facaderenoveringen af Top Danmarks domicil på Prags Boulevard fører erhvervsbygningen fra 1940 tilbage til sit oprindelige udtryk med store vinduer og pudset facade.

Fakta
By
København S
Land
Danmark
Bygherre
Topdanmark Ejendom
År
2018
Areal
10.000 ㎡
Partnere
Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører

Bygningen er en repræsentant for det bevaringsværdige i et "råt" område

Bygningens fire facader er ført tilbage til de oprindelige store vinduespartier og den pudsede facade, og bliver hermed en bygning, der repræsenterer det bevaringsværdige i et område med nyere erhvervsbyggeri. Renoveringen indebærer bl.a. at der monteres nye aluvinduer, hvis profiler og opsprosning ligger tæt op ad de oprindelige vinduer.

Rå fabriksbygning med højt til loftet

Ejendommen på Prags Boulevard 80 på Amager i København er opført i 1940 som produktionsbygning for Philips og blev i 1979 indrettet til erhvervsformål. Bygningen er opført i pudset jernbeton og er udformet som en karrébebyggelse med vestfløjen liggende tilbagetrukket på grunden. Der er gadefacader mod Prags Boulevard, Strandlodsvej og Holmbladsgade.

Attraktive erhvervslokaler for varierede virksomheder

Gamle fabriksbygninger med højt til loftet, store vinduespartier og slanke sprosser, hvor lyset vælder ind, har i flere år været eftertragtede. Via renoveringen er den gamle bygning derfor blevet et attraktivt erhvervslejemål for moderne virksomheder, samtidig med at bygningsmassen bevares til glæde for miljøet og et alsidigt bybillede.

Udforsk

Coco Hotel er et boutiquehotel med beliggende i hjertet af Vesterbro i København. Det tidligere Copenhagen Crown Hotel...

I Birkerød, 1/2 times kørsel nord for København, etableres 58 nye boliger i ét og to plan med...

Kronen i Vanløse skal revitaliseres, så det konkursramte center transformeres til en dynamisk bymidte, der har meget mere...