Oversigt

Den nye Porsgrunn svømme- og idrætsarena er udviklet som et led i Porsgrunns Kommunes bestræbelser på at forbedre og øge adgangen til svømme- og idrætsfaciliteter for både skoleklasserne, idrætsklubber og borgere i kommunen. KHR har sammen med den lokale tegnestue Børve og Bochsenius hjulpet Porsgrunn Kommune med en opgradering af det eksisterende Frisklivssenter i Kjølnes.

Fakta
By
Porsgrunn
Land
Norge
Bygherre
Porsgrunn Kommune
År
2017
Areal
Finansiering
DKK 165 M

Det arkitektoniske hovedgreb integrerer de to nye funktioner med de eksisterende bygninger.

Den eksisterende entrésituation bevares med hovedindgang i det gamle Frisklivssenters højloftede foyer. Her er café, reception, billetsalg og man kan skimte livet i svømmehallen gennem de store glas på 1.sal.
De overdækkede udearealer kan bruges som ophold, aktivitet og samlingssteder både for dem, der bruger hallen, græsset udenfor eller campusmiljøet i sin helhed. Bygningens facader af glaskompositplader understreger formen i et futuristisk udtryk, som samtidigt giver en spændende vibrerende facade, der reflekterer lyset forskelligt og patinerer smukt.

Udvidelsen af Porsgrunn svømme- og idrætshal integrerer nye bygninger og funktioner med det eksisterende byggeri. Herved skabes et samlet område, hvor fysisk aktivitet kan udfolde sig.

Centret indeholder allerede i dag et svømmebassin, en idrætshal og diverse andre idrætsfaciliteter som brydning og skydning. Centret ligger i et ”campusområde” i udkanten af Porsgrunn, hvor byen møder markerne og de omgivende skove. Området er præget af bygninger i stor skala og centret er nabo til to skoler og en højskole.

Udforsk

Med udsigt over den Persiske Golf lægger nationalmuseet i Bahrain rum til 6.000 år af regionens historie. Museet...

KHR Architecture har som totalentreprenørens arkitektrådgiver gennemført en justeringsrunde og udført projektering af dispositionsforslaget til Regionshospitalet, som er...

KHR har tegnet det nye Visitorcenter, som erstatter den tidligere Langtved Færgekro, der nedbrændte i 2009, og opføres...