Oversigt

Den nye Porsgrunn svømme- og idrætsarena er udviklet som et led i Porsgrunns Kommunes bestræbelser på at forbedre og øge adgangen til svømme- og idrætsfaciliteter for både skoleklasserne, idrætsklubber og borgere i kommunen. KHR har sammen med den lokale tegnestue Børve og Bochsenius hjulpet Porsgrunn Kommune med en opgradering af det eksisterende Frisklivssenter i Kjølnes.

Fakta
By
Porsgrunn
Land
Norge
Bygherre
Porsgrunn Kommune
År
2017
Areal
Finansiering
DKK 165 M

Det arkitektoniske hovedgreb integrerer de to nye funktioner med de eksisterende bygninger.

Den eksisterende entrésituation bevares med hovedindgang i det gamle Frisklivssenters højloftede foyer. Her er café, reception, billetsalg og man kan skimte livet i svømmehallen gennem de store glas på 1.sal.
De overdækkede udearealer kan bruges som ophold, aktivitet og samlingssteder både for dem, der bruger hallen, græsset udenfor eller campusmiljøet i sin helhed. Bygningens facader af glaskompositplader understreger formen i et futuristisk udtryk, som samtidigt giver en spændende vibrerende facade, der reflekterer lyset forskelligt og patinerer smukt.

Udvidelsen af Porsgrunn svømme- og idrætshal integrerer nye bygninger og funktioner med det eksisterende byggeri. Herved skabes et samlet område, hvor fysisk aktivitet kan udfolde sig.

Centret indeholder allerede i dag et svømmebassin, en idrætshal og diverse andre idrætsfaciliteter som brydning og skydning. Centret ligger i et ”campusområde” i udkanten af Porsgrunn, hvor byen møder markerne og de omgivende skove. Området er præget af bygninger i stor skala og centret er nabo til to skoler og en højskole.

Udforsk

KHR vandt 1. præmie i en international arkitektkonkurrence med forslaget til Biocenter. Biocenter inspirerer til dynamisk samarbejde og...

Øbro-Hallen er en smuk nyklassicistisk bygning fra 1930'erne, som KHR har gjort klar til fremtiden med stor respekt...

KHR skal stå i spidsen for et projekt, der skal sikre Sisimiut et alsidigt vandkulturhus. Idéoplægget skal bruges...