Oversigt

Ørestad Skole og Bibliotek i København er internationalt anerkendt for sin arkitektur, der skaber rammer for leg, læring og socialisering i øjenhøjde med folkeskolens elever. Der er tale om et CO2-neutralt foregangsbyggeri med grønne tage og en forbilledlig arkitektonisk robusthed både i materialer og rumfordeling. Formsproget er frodigt og varieret i såvel plan som facade med et indre karakteriseret af en præcis struktur med mange organisationsmuligheder.

Fakta
By
København
Land
Danmark
Bygherre
Ørestad Skole og Bibliotek
År
2014
Areal
14500 ㎡
Finansiering
290 M
Bæredygtighed
Lav-energiklasse 1, CO2-neutralt
Udmærkelser
1. præmie i arkitektkonkurrence

Byen og opdagelse. Nærvær og inspiration.

Det er KHR arkitekters vision for skole, fritidstilbud og bibliotek i Ørestad City. Her er hængende haver, karnapper og små piazzaer ligesom i en inspirerende middelalderby. Besøgende inviteres til at gå på opdagelse i et mylder af små gyder og terrasser udenpå bygningen, der er gjort offentlig tilgængelig med en udvendig trappe.

Bæredygtig arkitektur

KHR Architecture har været pionerer indenfor bæredygtig arkitektur i Danmark. Omtanken for miljøet afspejles tydeligt i Ørestad Skole, der var et spydspidsprojekt for København Kommunes indsats for at spare på energien.

Også socialt har der været et stort fokus på at skabe en bæredygtig skole. Med fokus på børnenes perspektiv, er rummene skabt til at være små nok til at børnene føler sig trygge, og samtidig store nok til at man nysgerrigt kan se om hjørnet.

 

Udvendige og indvendige mødesteder forstærker Københavns Kommunes vision om at gøre Ørestad Skole til et socialt og kulturelt omdrejningspunkt for Ørestad.

“De mange forskellige typer af rum giver mulighed for gruppearbejde, arbejde i værksteder og tid til fordybelse. Etagerne og forbindelsen mellem dem er udformet som gadeforløb i en bjergby med en variation af tætte gyder, piazzaer, åbne udsigter over omgivelserne og små stille rum. Hovedruterne gennem skolens by er tydelige, men smutveje skaber mangfoldighed og forbindelser mellem skolens forskellige funktioner.”

Mikkel Beedholm, Hovedarkitekt på Ørestad Skole.
Kontakt

Plads til leg

Det kan være en udfordring at skaffe nok plads til udearealer i et tætbebygget område som Ørestad. Derfor er Ørestad Skole ikke kun bygget i højden. Alle områder i og på bygningen er udnyttet optimalt: Gangareal er designet, så de kan rumme både læring og sociale aktiviteter.
Glaskarnapperne i facaden fungerer som børnevenlige åndehuller, mens tagarealerne er omdannet til grønne legepladser eller små fredfyldte oaser.

Udforsk

Den nye bygning til Jern- og Metalskolen i Sisimiut kobler sig til de eksisterende bygninger og danner en...

Utterslev skole er resultatet af en projektkonkurrence, som KHR vandt i år 2000. Skolen er tosporet og går...

Institut for Idræt er et hus, hvor nye ideer fødes og testes takket være en unik kobling mellem...