Oversigt

Ørestad Skole og Bibliotek i København er internationalt anerkendt for sin arkitektur, der skaber rammer for leg, læring og socialisering i øjenhøjde med folkeskolens elever. Der er tale om et CO2-neutralt foregangsbyggeri med grønne tage og en forbilledlig arkitektonisk robusthed både i materialer og rumfordeling. Formsproget er frodigt og varieret i såvel plan som facade med et indre karakteriseret af en præcis struktur med mange organisationsmuligheder.

Fakta
By
København
Land
Danmark
Bygherre
Ørestad Skole og Bibliotek
År
2014
Areal
14500 ㎡
Finansiering
290 M
Bæredygtighed
Lav-energiklasse 1, CO2-neutralt
Udmærkelser
1. præmie i arkitektkonkurrence

Byen og opdagelse. Nærvær og inspiration.

Det er KHR arkitekters vision for skole, fritidstilbud og bibliotek i Ørestad City. Her er hængende haver, karnapper og små piazzaer ligesom i en inspirerende middelalderby. Besøgende inviteres til at gå på opdagelse i et mylder af små gyder og terrasser udenpå bygningen, der er gjort offentlig tilgængelig med en udvendig trappe.

Grøn arkitektur

KHR arkitekter har været pionerer indenfor bæredygtig arkitektur i Danmark. Omtanken for miljøet afspejles tydeligt i Ørestad Skole, der var et spydspidsprojekt for København Kommunes indsats for at spare på energien.

Udvendige og indvendige mødesteder forstærker Københavns Kommunes vision om at gøre Ørestad Skole til et socialt og kulturelt omdrejningspunkt for Ørestad.

“De mange forskellige typer af rum giver mulighed for gruppearbejde, arbejde i værksteder og tid til fordybelse. Etagerne og forbindelsen mellem dem er udformet som gadeforløb i en bjergby med en variation af tætte gyder, piazzaer, åbne udsigter over omgivelserne og små stille rum. Hovedruterne gennem skolens by er tydelige, men smutveje skaber mangfoldighed og forbindelser mellem skolens forskellige funktioner.”

Mikkel Beedholm, Hovedarkitekt på Ørestad Skole.
Kontakt

Udforsk

Heimdal Videregående Skole er en kombineret videregående skole med plads til 1.020 elever, som foruden undervisningslokaler også indeholder...

Arkitekturen for Nuuks nye skole skal ikke bare skabe optimale rammer for læring, men også gøre skolen til...

Udbygningen af SDU med det sundhedsfaglige fakultet SUND tager udgangspunkt i en videreførelse af SDUs klare bygningsstruktur og...