Oversigt

Fuldautomatiske P-huse i Ørestad binder den ny bydel sammen og lyser samtidig op som ikoner i en ny by.

Fakta
By
Ørestad
Land
Danmark
År
2007

Nye ikoner til en ny by

En ny moderne by skal også have nye ikoner. Ligesom Metroen udtrykker vores tid gennem et automatiseret anlæg, vil parkeringshusene i Ørestad udtrykke den samme identitet, bare på et mere lokalt niveau.
Den transparente udformning af facaderne giver frit udsyn til bilerne og det fuldautomatiske i funktion. En lys og let facade der kan tilpasse sig de forskellige bymæssige situationer, som parkeringshuset vil indgå i. Om natten vil parkeringshuset stå som en lysende lanterne i byen. Det vigtigste er at der er gennemsigtighed til funktion og dermed også til “ikonet”. Der er ingen skiltning, P-huset er skiltet i sig selv.

Skaber sammenhæng

P-husene i Ørestad indpasser sig i den ny bystruktur på fornemste vis. De lokale veje er indkørsler til parkeringshusene, og vil som smutveje fungere som en underliggende trafikstruktur i byen.
De vil med deres placering, sammen med Metroen, skabe sammenhæng mellem bykvartererne og det lokale nærmiljø. Som Metroen er rygraden i Ørestads trafikale struktur, vil parkeringshusene danne forbindelse på tværs af bykvarteret og sammenbinde det lokale netværk.

Udforsk

Udbygningen af SDU med det sundhedsfaglige fakultet SUND tager udgangspunkt i en videreførelse af SDUs klare bygningsstruktur og...

Byggeriet af Ericsson Domicil er en udvidelse på 30.000 m² af Ericsson Mobile Platform i den skånske by...

Hunderupskolen er i et arkitektonisk spændingsfelt mellem det mellem de historiske bygninger og det moderne nybyggeri. Den nye...