• Næstved Hospital - ny bygning for strålebehandling

Oversigt

KHR Architecture står bag det nye center for kræftbehandlingen på Storstrømmens Sygehus i Næstved, der med store vinduespartier henter siden beroligende stemning fra den omkringliggende natur ind i bygningen.

Fakta
By
Næstved
Land
Danmark
Bygherre
Stormstrøm Amt
År
2008
Areal
2 500 ㎡
Finansiering
DKK 50 M
Udmærkelser
Bedste forslag

Stort indbydende patientareal

Umiddelbart efter man er passeret bygningens vindfang, kommer man til det store foyer- og venteområde med udsigt til træerne i skoven. Her er alle patientfaciliteter med vente- og hvileområder placeret sammen med receptionen.  Nord for foyer- og venteområdet ligger behandlingsafsnittet for stråleterapi, mens området for scanning er placeret syd for venteområdet. I stueetagen er behandlingsrum og servicefaciliteter placeret på østsiden mod hospitalet, mens samtale- og personalerum er placeret på vestsiden ud mod skoven. Førstesal rummer kontorer og personalerum.

Imødekommende arkitektur

Bygningen rummer strålebehandlingsfaciliteter, forberedelsesrum, værksteder, scannerrum, kontorfaciliteter og forbindelsesgange. Strålebehandlingsbygningen ligger lige ud til en skov og den arkitektoniske idé er at trække skoven indenfor i et åbent, overskueligt og imødekommende foyer- og venteareal, der er behageligt at opholde sig både før og efter behandling.

"De enkelte funktioner er markeret som ellipser i forskellige gulvfarver, så det er let at orientere sig."

Mikkel Beedholm, kreativ partner
Kontakt

 

Udforsk

Øbro-Hallen er en smuk nyklassicistisk bygning fra 1930'erne, som KHR har gjort klar til fremtiden med stor respekt...

Projektet omfatter projektering og udførelse af første fase af den nye fælles akutafdeling på Regionshospitalet Randers samt planlægning...

NytOUH er et af de største af de nye danske supersygehuse, der sætter et menneskeligt helhedsskabende og bæredygtigt...