Oversigt

Designidéen til lampen Circle udsprang under projekteringen af Ørestad Skole i København, hvor den spiller op til husets arkitektur og tilfører indretningen en ekstra dimension. Circle produceres af Louis Poulsen.

Fakta
By
Ørestad
Land
Danmark
Bygherre
Københavns Kommune
År
2012
Partnere
Produceret af Louis Poulsen

LP Circle er et loftsbelysningskoncept, der giver mulighed for at skabe individuelle belysninger i hidtil usete kombinationer.

Designet er enkelt med et twist, og armaturet er på mange måder tænkt længere end rationelle behov. Den diskrete lampe kan anbringes, hvor det funktionelt og dekorativt er smartest og inddrager elegant loftet i rummets visuelle atmosfære.
Lampen LP Circle fås i to størrelser - Ø260 og Ø450 - og i fire versioner: indbygget, halvforsænket, påbygget og som pendel. Den er designet af Mikkel Beedholm og produceres af Louis Poulsen.

Mennesker trives i det rette lys

Tidligere fokuserede man mest på lysstyrken, men i dag er lysets farvetemperatur også kommet på dagsordnen, og vi er mere opmærksomme på lyskvalitet og indvirkning på stemning og trivsel: Det kolde dagslys virker dynamisk og opkvikkende, mens den gamle glødelampes lys virker varmt og afslappende.
LP Circle har et spænd i farvetemperatur fra 2700 til 5700K – fra et varmt og komfortabelt til et friskt og køligt lys, så det kan tilpasse jeres specifikke ønsker og behov.

LP Circle er en serie af lamper, der imødekommer professionelle krav til lys, uanset om vi taler uddannelsessteder, kontorer eller forretninger.

Vi bruger elektrisk lys i godt 90 procent af vores vågne tid og det er afgørende for vores velbefindede og performance, at lyset er indrettet efter mennesket - ikke omvendt. Evolutionært har dagslyset altid styret menneskes livsrytme, og jo bedre vi kan simulere og supplere det naturlige lys, jo bedre kan vi bruge det skabe den rigtige stemning – uanset om vi skal arbejde effektivt eller slappe godt af.

“Armaturet skulle ikke bare skrue sig ned gennem loftet som en konservesdåse - der skulle tykkelse på kraven, som ikke alene kunne give armaturet karakter, men også spille op til husets arkitektur og kunne tilføre indretningen en ekstra dimension via kravens forskellige reflektioner af lyset. Derudover er tilvalget af farver også specielt - det ser man normalt ikke i loftarmatur, men det har en forklaring, idet de farvede kranse medvirker til positivt at reducere blænding, og at lampens form fremtræder tydeligere. Desuden tilfører de, de ofte farveløse rum, en farvesætning i både tændt og slukket tilstand.”

Mikkel Beedholm, Partner i KHR Architecture og designer af Circle
Kontakt

Udforsk

Metrouret var designmæssigt forud for sin tid. Designidéen lå nemlig klar hos KHR arkitekter i 1994, men først...

I den Københavnske metro dagslyset fra oven sammenhæng mellem de to verdner under og over jorden. De pyramideformede...

Ballehvileren er et resultat af KHRs helhedsfokus på arkitektur og design. I forbindelse med projekteringen af metrostationerne til...