Oversigt

I 2009 udarbejdede KHR projekt til renovering og forbedring af enkelte områder i den svømmehal, som tegnestuen projekterede starten af 90'erne. Renoveringen omfattede bl.a. ny trappe og startsskamler, som nyudvikles i glasfiber, der ellers bruges til bådbyggeri.

Fakta
By
Køge
Land
Danmark
Bygherre
Køge Kommune
År
2010
Areal
4855 ㎡

“Arkitektonisk er bygningen bygget op omkring en diagonalstillet ovenlys konstruktion, der spænder mellem et større og mindre hjørnetårn. Fra ovenlyset skråner tagfladen nedad udover det store svømmelandskab.”

Mikkel Beedholm, Arkitekt og Partner, KHR Architecture

Kontakt

Rekreative elementer

Køge svømmehal vakte stor opsigt, da den åbnede i 1993. Det var nemlig en af de første offentlige svømmehaller herhjemme, der kombinerede traditionel banesvømning med rekreative elementer som vandrutschebane og spabad. Svømmehallen er en del af bycenteret ved Ølby Station i Køges nordlige udkant, hvor der også er bibliotek, butikker og boliger.

 

Dynamisk og mangfoldig

Indenfor folder svømmehallen sig ud i flere forskellige niveauer med balkoner, som skaber en dynamisk og mangfoldig bygning. Svømmehallen er delt op i en traditionel afdeling med bassiner til udspring og konkurrencesvømning og en rekreativ familiedel med morskabsbassin. Her er der en stor vandrutschebane og spabad. Rundt omkring svømmebassinet er omklædningen og det åbne cafeteria, hvor man kan sætte sig ned og nyde udsigten ud over bassinet.

 

Udforsk

Syddansk Universitet i Odense er arktitektonisk bygget på et princip om konsekvent integration af de centrale funktioner med...

Det ny Sct. Hans hospital er et mønstereksempel på helende arkitektur. De i alt 20.700 m² byggeri indeholder...

Flintholm station fremstår som tre stationer samlet i én under et stort glastag, der fungerer som image- og...