Oversigt

Dansk Center for Partikelterapi er det eneste af sin slags i Danmark, og det unikke byggeri er en del af Aarhus Universitetshospital. Den grønne facade giver et venligt og imødekommende udtryk til byggeriet, der rummer faciliteter for både patiener, pårørende og klinisk personale.

Fakta
By
Århus
Land
Danmark
Bygherre
Region Midtjylland
År
2015
Areal
8000 ㎡
Partnere
MT Højgaard, TSOI/Kobus & Associates, Balslev Rådgivende Ingeniører A/S
Ydelser
Arkiektarbejder

Unikt byggeri med grøn facade

DCPT fremstår som et unikt byggeri beklædt med en varierende grøn facade og sedum tag, som er med til at give det massive beton volumen et venligt og imødekommende udtryk. Skalaen opløses af forskydninger i volumenet og lysets gennemtrængning i den grønne beplantning – særligt ved hovedankomsten.

Konkurrenceprojektet omfatter projektering og opførelse af Dansk Center for Partikelterapi

Det ca. 8.000 m² store center er det eneste af sin slags i Danmark og tilbyder højt specialiseret kræftbehandling til kræftramte fra hele landet. DCPT er udstyret med en protonaccelerator, tre behandlingsrum, forskningsfaciliteter og faciliteter for patienter, pårørende og klinisk personale og udgør en del af Aarhus Universitetshospital i Skejby.

“Samtidig med at DCPT fungerer som sin egen enhed, indskriver byggeriets overgang til det eksisterende AUH udtrykt gennem nordfacadens teglbeklædning og aluminium sprossede vinduer, hvorfra centret er direkte forbundet med resten af AUH.”

Peter Nielsen, Chef for bygherrerådgivning, KHR Architecture
Kontakt

 

Udforsk

KHR har som arkitektrådgiver understøttet Novo Nordisk Fonden og Region Sjælland i forbindelse med etableringen af Steno Diabetes...

Øbro-Hallen er en smuk nyklassicistisk bygning fra 1930'erne, som KHR har gjort klar til fremtiden med stor respekt...

NytOUH er et af de største af de nye danske supersygehuse, der sætter et menneskeligt helhedsskabende og bæredygtigt...