14500 m2 plejehjem til Skien Kommune  

”Indvielsen i sidste uge var kulminationen på et visionært projekt, der startede med en konkurrence tilbage i 2017 efterfulgt af en rigtig god brugerproces for at lægge det rette fundament for designprocessen. Det nye plejecenter ligger centralt i byen, så synergien mellem livet på plejehjemmet og byen har optimale forudsætninger. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med vores norske samarbejdspartnere og bygherre og glæder os til at vende tilbage, når beboerne er kommet på plads,” siger Janina Zerbe, der er kreativ direktør og partner i KHR Architecture.

KHR Architecture har bl.a. stået for koncept og disponering af bygningen, træfacader mod gården, fast møblering og farvesætning.

Ud over de 112 boligenheder er der fællesarealer, som også kan bruges af dagbrugerne. Der er bl.a. bibliotek, musik- og ceremonirum, træningsrum, som giver basis for en aktivt liv og social interaktion, selv uden at skulle forlade matriklen.

Den norske sundheds- og omsorgsminister, Ingvir Kjerkol, og Skiens borgmester var med til at klippe båndet og erklære Kverndalen Bo- og Dagcenter for åbent.

KHR Architecture har en lang tradition for at skabe velfærdsarkitektur, herunder sundheds- og sygehuse, og har et særligt fokus på boliger, der understøtter den sociale bæredygtighed.

Fordi flere og flere plejehjemsbeboere er ramt af demens, samarbejder KHR Architecture med eksperter inden for området for at kunne skabe de mest optimale rammer til beboerne, deres pårørende og plejepersonalet. Læs mere her.