Dolomithusene i byplan

Et bæredygtigt boligprojekt i Ørestaden

KHR er for Core Property ved at færdiggøre et bæredygtigt boligprojekt, der kombinerer lejligheder og rækkehuse. Projektet er netop blevet præcertificeret til DGNB Guld af Green Building Council Denmark.

”Jeg er glad for at få papir på, at vi har gjort os umage for at skabe et både socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt boligprojekt,” siger kreativ partner Janina Zerbe fra KHR Architecture.

DGNB præcertificering Guld

Et byggeri uden bagside

”Rent arkitektonisk er Dolomithusene en bebyggelse uden bagside, fordi indgangspartier og haver er flettet ind i hinanden. Det højner den sociale bæredygtighed, fordi der opstår flere spontane møder, og bebyggelsen bidrager til livet i to gader. Netop den sociale bæredygtighed er et aspekt, som vi har et stort fokus på hos KHR, men som desværre ofte bliver overset i bæredygtighedsdebatten.

Samtidig har vi arbejdet meget med indeklima og energieffektivitet, blandt andet via ovenlysvinduer, der sikrer naturligt lys og ventilation, og en stor bygningsdybde, der betyder, at bygningen holder bedre på varmen.”

Dolomithusene til rejsegildet

Langtidsholdbar arkitektur

”En af de vigtigste parametre i forhold til bæredygtighed er byggeriets levetid, blandt andet ved at arkitekturen er fremsynet, så den både nu og i fremtiden vil danne en god ramme for beboerne. Alle rækkehusene har uderum mod syd, der højner boligkvaliteten og mængden af grønne rum. Naturligvis har vi også haft fokus på at vælge gode, langtidsholdbare materialer og benytte os af best practices i forhold til beskyttelse af sårbare bygningsdele.”  

Dolomithusene forventes at stå færdige i foråret 2022, hvorefter byggeriet kan få sin endelige certificering. Klik for at læse mere om selve projektet eller vores ydelser på bæredygtighedsområdet.