Statistik om skolebyggeri - Foto: Martin Jordan / Cubus Medien Verlag

270 skolebyggerier i sigte

"Investeringerne i forbundsskoler har til formål at bygge nyt, udvide og renovere skoler og naturligvis at fremme digitaliseringen", lyder det fra den østrigske regering. Det blev besluttet at fremskynde programmet, "fordi det er godt for skolerne og en økonomisk drivkraft for den regionale økonomi. Vi taler om 270 byggeprojekter i hele Østrig."

Palle Bo Rasmussen i Wien - Foto: Martin Jordan / Cubus Medien Verlag

Lige adgang til læring

Den østrigske regerings mål for skoleudviklingsprogrammet er at modernisere og digitalisere, samtidig med at man sikrer lige adgang til gode skoler i alle dele af landet. Det betyder blandt andet, at der skal etableres langt større kapacitet i en by som Wien, hvor der frem til 2025 skal gøres plads til godt 100 ekstra klasser om året. Omvendt skal skoler i områder med faldende børnetal renoveres og ombygges, så de passer til det faktiske behov.

messe om skolebyggeri i wien

Schulbau kompakt: Fagevent om skolebyggeri

Det var med baggrund i denne store østrigske skoleudviklingsindsats, at den tyske arrangør af skolemesser, ”Schulbau”, havde arrangeret eventet ”Schulbau kompakt”, der blev afholdt den 9. maj i Wien.

Danmark er et foregangsland i forhold til moderne uddannelsesbyggeri og digitalisering, så det giver god mening for østrigerne at kigge mod nord for inspiration.

Skolebyggeri keynote

Palle Bo Rasmussen fra KHR Architecture var inviteret som keynote speaker til eventet:

”Hos KHR har vi stor erfaring med at skabe moderne læringsrum, der giver optimale rammer for børnenes trivsel og læring, og de erfaringer vil vi gerne bringe i spil, når der skal bygges nye skoler i Østrig. Vi har i forvejen god erfaring med at samarbejde med tyske tegnestuer om skoleprojekter i Tyskland, så skridtet til andre dele af DACH-området er oplagt.”

Schule am Breiten Luch

Fokus på det tysksprogede marked

KHR Architecture har sammen med tyske partnere netop afleveret konkurrenceforslag til tre nordtyske skoler, herunder den prestigefulde Campus HafenCity og Inselcampus Wilhelmsburg i Hamborg, og er lige blevet færdig med at projektere Schule am Breiten Luch, der skal bygges i Berlin.

Læs mere om vores ydelser inden for uddannelsesbyggeri